Nou: Cabernet Sauvignon alb 2018 de la Cricova

Combinatul de vinuri Cricova a surprins la Vernisajul Vinului cu o premieră inedită: Cabernet Sauvignon 2018, vinificat în alb, conform tehnologiei „blanc de noirs”. Bun!

Strugurii Cabernet-Sauvignon provin de pe plantația proprie, cu indicație geografică protejată „Valul lui Traian” a fermei agricole Găvănoasa, raionul Cahul. Plantată în anul 2013, pe o suprafaţa de 32 de hectare, cu o densitate de 3 000 plante/ha. Aproximativ 4-5 ha s-au prelucrat în anul 2018, astfel ca strugurii şi cantitatea la hectar să corespundă condiţiilor vinurilor albe cu IGP „Valul lui Traian”.

Recoltarea strugurilor roşii Cabernet-Sauvignon s-a făcut la concentraţia de zahăr 195-200g/dm3, manual în lădiţe de 5-7 kg, iar strugurii s-au transportat şi s-au refrigerat la temperatura de +2+4° C. Ulterior, a avut loc presarea strugurilor întregi refrigeraţi, pentru a exclude extragerea culorii. După sedimentare gravitaţională a urmat decantarea mustului limpede și fermentarea la o temperatură controlată de 14-16° C.

A rezultat un vin proaspăt și elegant, de o culoare galben pai cristalin, cu arome florale, de mere verzi și pere.

Vinul a fost  îmbuteliat în seria Limited Edition, într-un număr de 9 000 exemplare, fiecare având numărul de serie imprimat pe contră.

La cel mai bun preț (99,99 lei/sticla), îl puteți găsiți la magazinul specializat Cricova de pe strada Sciusev din Chișinău.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *