Nou: Rara Neagră & Feteasca Neagră de la Timbrus

Timbrus a lansat o noutate dublă din soiuri locale, numai bune pentru a se regăsi pe masa de Paști a amatorilor de vinuri fine: Rara Neagră 2016 și Feteasca Neagră 2016. Cu ornamente frumoase pe etichetă!

Timbrus deține 150 hectare de viță de vie proprii la Purcari, în regiunea cu Indicație Geografică Protejată „Ștefan Vodă” — o zonă favorabilă pentru producerea vinurilor roșii. Vinurile sunt semnate de oenologul spaniol Manuel Ortiz.

Să-i dăm cep cu Rara Neagră (i se spune Babească Neagră în România). O tipicitate de invidiat pentru mulți producători de Rara Neagră  — un vin de culoarea rodiei, semi transparent, prin care aproape se poate citi. Așa trebuie să arate o Rară veritabilă! În arome: un tandem foarte bun dintre nuanțele de fructe roșii (vișine, prune) și lemn. Vinul a fost maturat 12 luni în butoaie de stejar. Am să forțez un pic nota și o să zic că Rara Neagră de la Timbrus are eleganța unui Pinot Noir burgund. Foarte impresionat de acest vin!

Ar face o pereche ideală cu caș proaspăt sau plăcinte cu brânză, ori poate o fripturică de carne — nu ezitați să aplicați principiul „eat & drink local” în cazul acestui vin.

Și celălalt exemplar de la Timbrus merită toată atenția connaiseurilor — Feteasca Neagră 2016, maturat 12 luni în barrique.

În acest caz avem de a face cu o corpolență mai bogată, dar și un buchet ofertant de cireșe amare, mure și prune afumate.

Rubiniu închis, tanini moi și catifelați, post gust lung.

Două vinuri pe care nu ți-i rușine să le recomanzi celor care vor să-și facă o închipuire despre potențialul soiurilor autohtone.

Vinurile costă în jur de 200 lei, în funcție de retailer și pot fi găsite la Nr1, Fourchette, Fidesco sau în vinoteci.

De la Timbrus, am mai gustat anterior gama Polifonia.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.