Noutăţile International Wine Contest Bucharest 2016

Scriam anterior că International Wine Contest Bucharest 2016 se va desfăşura, în perioada 26-29 mai, iar producătorii de vin (inclusiv din Republica Moldova) pot participa gratuit la acest concurs. Iată câteva noutăţi ale competiţiei, anunţate astăzi de organizatori.

 • IWCB 2016 (International Wine Contest Bucharest) este primul concurs de vinuri din lume sub egida OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise. Toate vinurile sunt înscrise gratuit! IWCB ține seama de noile realități ale economiei mondiale și schimbă paradigma competițiilor de calibru, asumându-și sarcina deschiderii unor drumuri noi.

ALB-01

 

 • Începând cu 2016, IWCB devine concurs itinerant și anul acesta va avea loc în Focşani, în mijlocul celui mai mare bazin viticol românesc – Vrancea, printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, oferind astfel posibilitatea juraților, jurnaliștilor și reprezentanților OIV de a cunoaște această importantă regiune viticolă a României. Un câștig important pentru întreaga comunitate a vinului, inclusiv pentru publicul larg.

144

 • Ediția 2016 a IWCB va promova ia românească care, alături de vin, este un element identitar și cultural al României, care merită cunoscut la nivel internațional.
 •  În 2016 IWCB va gestiona un pachet consistent de presă, obținut prin achiziție și parteneriate media, fapt care va conduce la o mai bună cunoaștere a vinurilor valoroase intrate în concurs, dar și a partenerilor care susțin acest demers.
 • Mari retail-eri, care vor promova direct, la rafturi, vinurile premiate, se alătură demersului inițiat de IWCB.
 •  Pentru a asigura conformitatea și calitatea produselor înscrise spre evaluarea juraților de la ediția 2016 a International Wine Contest Bucharest, organizatorii competiției au încheiat un protocol de colaborare cu Laboratorul Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului Valea Călugărească – filiala Focșani (localitatea unde se va desfășura evenimentul). În acest fel, prin analizarea probelor înainte și după concurs de către importanta instituție abilitată de profil, IWCB oferă, în primul rând consumatorilor, o garanție suplimentară asupra relevanței rezultatelor obținute în urma jurizărilor.

132

 •  IWCB a solicitat monitorizare din partea reprezentanților rețelei internaționale VINOFED, care este Federația Marilor Concursuri Internaționale de Vin și Băuturi Spirtoase, grupând în momentul de față 12 astfel de manifestări, printre care Berliner Wine Trophy, Citadelles du Vin, VinAgora, Selections Mondiales des Vins Canada.
 •  Jurizarea se face electronic, pe tablete, cu un soft 100% românesc, creaţie a staff-ului IWCB. Sistemul, implementat în 2014, înaintea celor mai multe concursuri din lume, securizează procesul, conferă un timp mai îndelungat de evaluare pentru fiecare vin, generează rapoarte extrem de importante pentru cercetarea ştiintifică, singura după care ne ghidăm în vederea îmbunătăţirii actului de jurizare de la an la an. Deasemenea, în urma centralizării datelor, se pot extrage concluzii şi se pot genera rapoarte folositoare pentru producători sau marketeri.
 •  În 2016, o serie de premii speciale vor fi înmânate de către organizatorii concursului în parteneriat cu ro. Pe lângă tradițonalele distincții, Marea Medalie de Aur,  Medalia de Aur și Medalia de Argint, au mai fost create premii care să recompenseze pe cei implicați în acest domeniu: producători, winemakeri, presă, comunicatori, parteneri.
 •  Trei Masters of Wine au răspuns invitaţiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare şi vor adăuga propria lor audiență și performanță activităților de evaluare și de promovare derulate în jurul IWCB 2016. În juriu se află şi deţinători de WSET Diploma (Level 4).
 •  Ediţia 2016 a IWCB va fi privilegiată şi prin prezenţa în juriu a unui reprezentant oficial al FIJEV – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin.

You may also like...

1 Response

 1. 15 aprilie 2016

  […] va urma? În mai sunt invitat la IWCB, în iulie – la Berliner Wine Trophy. Apoi avem Ziua Vinului şi zeci de vinuri noi care vor […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *