Vinăriile din Moldova pot participa gratuit la IWCB 2017

Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole din România (ONVPV) anunţă o nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti IWCB, care se va desfăşura în perioada 25-28 mai la Bucureşti. IWCB este cel mai important concurs internaţional de vinuri din Europa de Est.

blank

 

IWCB se desfăşoară sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).  După o atentă monitorizare, începând cu anul 2016, IWCB a fost acceptat în „superliga” Fedetaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri şi Băuturi Spirtoase – VINOFED. Şi în 2017 înregistrarea probelor se va face fără taxă pentru producătorii de vinuri.

blank

„Idealul ar fi ca IWCB să fie folosit de autorități, valorificat de asociațiile de producători, de instituțiile de învățământ superior pentru a culege date prelucrate şi pentru a-și expune mesajele, materialele științifice, în fața unei comunități compacte, valoroase, greu de „atins” în mod individual. Beneficiile şi economiile sunt evidente”, afirmă Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

blank

În anul 2016, au intrat în competiţie 1495 de probe din 32 de ţări producătoare, probele producătorilor din străinătate reprezentând 52% din totalul înscrierilor. 238 de operatori români şi străini au trimis probe la IWCB.

La ediția de anul trecut, vinurile moldoveneşti au fost recompensate cu 70 de medalii, dintre care un Grand Gold Medal; 27 medalii de aur şi şi restul – de argint. În juriu, Republica Moldova a fost reprezentată de către ministrul adjunct al Agriculturii, Vasile Luca și de actualul director ONVV, Gheorghe Arpentin.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.