Negru de Purcari 2011, licitat cu 22 000 lei

O sticlă de colecție Negru de Purcari Vintage 2011 Limited Edition a fost licitată aseară cu 22 000 de lei (≂ 1150 euro), în cadrul evenimentului de binefacere „Vin pentru bine” , desfășurat la Purcari Wine Bar. Este depășit, astfel, recordul anterior de 21 500 lei pentru un Negru 2009, stabilit, la fel, într-o acțiune caritabilă.

Câștigătorul licitației — un om de afaceri din Republica Moldova — a preferat să nu-i fie publicat numele.

Vinul face parte dintr-o ediție limitată de 18 270 sticle din roada anului 2011 — un an deosebit de favorabil pentru vinurile roșii — ediție, care în mare parte, a fost epuizată din stoc. Este vorba de tradiționalul cupaj de Purcari: Cabernet Sauvignon (70%), Saperavi (25%) și Rara Neagră (5%), maturat 18 luni în butoi de stejar francez.

Am avut ocazia să degust recent acest vin. La o vârstă de aproape 10 ani, el uimește prin prospețimea sa și prin modul în care s-a păstrat. Un buchet complex de prune coapte, fructe negre de pădure, ciocolată, condimente și ușoare note terțiare, ca humusul și pielea tăbăcită. Taninul este catifelat, post-gustul – lung. Cred că la o păstrare adecvată, acest vin poate fi ținut pentru încă 5-10 ani.

La acțiunea de caritate „Vin pentru bine”, mai multe personalități publice și oameni de afaceri și-au asumat rolul de „sommelier” pentru o seară, la Purcari Wine Bar.

Pe post de „sommelier” au fost:  Diviricean SandaGhilaș OleseaAdrian LazarencuBogdan Ghies și Dumitru Talmazan.

„Sommelierii” au servit oaspeții cu trei vinuri de Purcari: Sauvignon Blanc 2019, Rose 2019 și Merlot de Purcari 2018.

Vinurile au fost acompaniate de gustări oferite de Casa Rinaldi, Ferma cu origini, Krista’s Buns, Selik, și Biscottini.

Atmosfera a fost întregită de vocea Catarinei Sandu, participantă Eurovision și Vocea României.

În total, în cadrul evenimentului au fost colectați 35 090 lei — bani care urmează să fie donați unor familii social vulnerabile din raioanele Hâncești și Anenii Noi.

Vin pentru bine” este parte a unui șir de evenimente caritabile, desfășurate de The Moldova Project, ASAP Digital Team, Alina Florea și Alexandrina Jardan.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *