Negru de Purcari 2011, licitat cu 22 000 lei

O sticlă de colecție Negru de Purcari Vintage 2011 Limited Edition a fost licitată aseară cu 22 000 de lei (≂ 1150 euro), în cadrul evenimentului de binefacere „Vin pentru bine” , desfășurat la Purcari Wine Bar. Este depășit, astfel, recordul anterior de 21 500 lei pentru un Negru 2009, stabilit, la fel, într-o acțiune caritabilă.

Câștigătorul licitației — un om de afaceri din Republica Moldova — a preferat să nu-i fie publicat numele.

Vinul face parte dintr-o ediție limitată de 18 270 sticle din roada anului 2011 — un an deosebit de favorabil pentru vinurile roșii — ediție, care în mare parte, a fost epuizată din stoc. Este vorba de tradiționalul cupaj de Purcari: Cabernet Sauvignon (70%), Saperavi (25%) și Rara Neagră (5%), maturat 18 luni în butoi de stejar francez.

blank

Am avut ocazia să degust recent acest vin. La o vârstă de aproape 10 ani, el uimește prin prospețimea sa și prin modul în care s-a păstrat. Un buchet complex de prune coapte, fructe negre de pădure, ciocolată, condimente și ușoare note terțiare, ca humusul și pielea tăbăcită. Taninul este catifelat, post-gustul – lung. Cred că la o păstrare adecvată, acest vin poate fi ținut pentru încă 5-10 ani.

blank

La acțiunea de caritate „Vin pentru bine”, mai multe personalități publice și oameni de afaceri și-au asumat rolul de „sommelier” pentru o seară, la Purcari Wine Bar.

blank

Pe post de „sommelier” au fost:  Diviricean SandaGhilaș OleseaAdrian LazarencuBogdan Ghies și Dumitru Talmazan.

blank
blank

„Sommelierii” au servit oaspeții cu trei vinuri de Purcari: Sauvignon Blanc 2019, Rose 2019 și Merlot de Purcari 2018.

blank
blank

Vinurile au fost acompaniate de gustări oferite de Casa Rinaldi, Ferma cu origini, Krista’s Buns, Selik, și Biscottini.

blank

Atmosfera a fost întregită de vocea Catarinei Sandu, participantă Eurovision și Vocea României.

blank

În total, în cadrul evenimentului au fost colectați 35 090 lei — bani care urmează să fie donați unor familii social vulnerabile din raioanele Hâncești și Anenii Noi.

blank

Vin pentru bine” este parte a unui șir de evenimente caritabile, desfășurate de The Moldova Project, ASAP Digital Team, Alina Florea și Alexandrina Jardan.

blank

You may also like...

2 Responses

  1. 25 mai 2020

    […] Am făcut caritate, adunând de mai multe ori zeci de mii de lei pentru binefacare. […]

  2. 22 aprilie 2021

    […] un preț de start de 1 950 euro pentru colecția Negru de Purcari. Este un preț mic, ținând cont că anterior o singură sticlă de Negru fusese licitată cu peste 1000 de euro. Sunt câteva ediții, ca 2003, 2005 sau 2007 care nu mai pot fi găsite nicăieri, iar o a doua […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *