Vine un vin mare: Bad Boys de la Carpe Diem

Vinificatorul Carpe Diem, Ion Luca, își prezintă astăzi vinul engimă, despre care scriam entuziasmat la începutul săptămânii: Bad Boys 2016. Pe mine acest vin m-a impresionat din prima, așa încât l-am inclus fără dubii în top 10 cele mai bune vinuri ale anului 2017. Oaspeții care au asistat la prezentarea topului, miercuri, au avut ocazia să deguste vinul în avanpremieră și, judecând după reacții, într-adevăr avem de a face cu un vin mare.

blank

Vorbim despre un cupaj de Feteasca Neagră & Saperavi, 50% la 50%, roada anului 2016, maturat 12 luni preponderent în butoaie noi de stejar, dar și câteva barrique-uri la a doua și a treia folosire.

blank

„Este un nou capitol pentru Carpe Diem Wines. Este complet diferit de tot ce-am făcut noi până acum”, spune Ion Luca despre noul produs. Vinul este îmbuteliat într-o sticlă grea, cu o etichetă nouă, pe fundal negru cu tipar reliefat.

blank

Rubiniu închis, aproape negru, cu un buchet foarte complex: fructe negre, jam de prune, ciocolată și eucalipt. Buchetul este dublat de un gust complex, structurat, de lungă durată.

blank

Vinul a fost îmbuteliat într-o ediție de 6 150 de sticle, o parte urmând să fie exportată în Japonia. Cu această ocazie este gata și o etichetă corespunzătoare. Exporturi, mai ales pe piețe exotice — o bifă importantă în 2017 pentru vinurile Carpe Diem.

blank

Bad Boys 2016 va putea fi gustat astăzi gratuit la Vernisajul Vinului, iar dacă nu ajungeți acolo, îl puteți cumpără cu 250 lei la vinoteca Carpe Diem — un preț mai mult decât decent pentru așa un vin.

Sunt convins că acest vin va aduce medalii de peste hotare în colecția Carpe Diem.

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.