De Paşti la natură? Iată cum trebuie să serveşti vinul corect
Băieţii veseli şi cu experienţă ştiu, desigur, că vinul poate fi băut la iarbă verde din farul de la motocicletă sau dintr-un pahar tăiat din „sticla” de plastic. Dacă aveţi de gând să serviţi aşa „turmentator” – go ahead! Dacă, însă, la frigăruiul de Paşte vreţi să serviţi un vin bun, vă recomand să folosiţi şi un pahar pe potrivă. Cel clasic cu picioruş nu este foarte potrivit, pentru că pe iarbă se răstoarnă uşor. De asta, omenirea a inventat paharul „pentru iarbă verde”.
Eu am în colecţie seria „O to Go” de la Riedel. Pentru a simţi aroma vinului este importantă, în primul rând, cupa paharului şi acestea au cupele exact ca la cele clasice, doar că nu au picioruş.
Paharul vine într-o husă specială, comod de transportat, fără griji că s-ar putea strica.
Ştiu ce spun: paharul ăsta călătoreşte cu mine în deplasări peste hotare, iar testul bagajului de avion este relevant atunci când vorbim de rezistenţă.
Colecţia mea include mai multe pahare pentru natură: de la Cabernet, până la Shiraz şi Pinot, dar în cele mai dese cazuri – unul universal e de ajuns.
Din astfel de pahare se poate de băut în camera de hotel (că nu prea am întâlnit pahare normale în numere de hotel), la urma-urmei: se poate de ţinut periuţa de dinţi în el 🙂
Poate o să consideraţi că e un moft sau un „bzîc”, dar eu vă contrazic: degeaba luaţi un Negru de Purcari sau Taraboste la pădure, dacă aveţi de gând să-l beţi din paharul de plastic! Mai sunt nişte pahare (inventate apropo de o româncă) bune pentru picnic, dar din păcate ele nu se vând în Moldova.
Cât e de important să servim vinul din pahare corecte – citiţi aici.