Vinul diplomației: Fautor Winery

Eu demult spun că Vinul Moldovei este un veritabil ambasador al nostru. E mai mult decât un simplu produs de export; este expresia valorilor, culturii, trecutului și prezentului nostru. Am sa dau ca exemplu vinăria de familie Fautor Winery.

Pasagerii care au zburat recent cu Wizz Air, au citit la pagina 40 în revista de bord despre renumitul Negre, care s-a remarcat la Concours Mondial de Bruxelles.

blank

Wizz Air nu are zboruri directe spre Mexico City.

Dar și cetățenii din acest oraș nord american au aflat despre faptul că Moldova este „Pais de uvas nobles” (Țara strugurilor nobili). Din lipsă de spațiu și timp, nu am să public toate bannerele desfășurate în Mexic, dar să știți că suntem prezentați acolo ca veritabili europeni.

blank
blank

Știu că sunt sceptici care spun că „nu-i chiar așa”, nu e „formulat exact”, nu-i cel mai cel mai… Dar, la câte clișeuri gen „cea mai săracă țară a Europei” avem… am putea să acceptăm măcar odată ceva bun care ne face cinste?!

blank

Dar, să lăsăm acea realizare la o parte.

Toți dintre liderii Uniunii Europene, reuniți anul trecut în premieră la summit în Republica Moldova, au plecat acasă cu câte o sticlă de Negre. Care, sunt sigur, va face diplomație fiecare la timpul și în momentul potrivit. Poate mai multă diplomație decât o ambasadă.

Iar, la începutul acestui an, opt vinuri Fautor au fost prezentate, în cadrul unui eveniment unic, organizat în Parlamentul Italiei. Mai în glumă, mai în serios, unii deputați italieni au spus că vinul moldovenesc este un bun însoțitor al negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

blank

“Am avut o experiență memorabilă în timpul vizitei la Fautor Winery”, declara recent Excelența Sa, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dl Kent D. Logsdon.

blank

Iar, Ambasadoarea Republicii Moldova în India, ES Ana Taban, scria recent pe Facebook:

blank

Singura Master of Wine din India știe deja despre Moldova, sunt sigur că-i va place Barbaro, iar prin intermediul ei, Moldova va fi mai cunoscută. Un vin care face diplomație.

Exemple de acest fel sunt sute. Iar eu cred că anume așa, picătură cu picătură, se poate clădi o reputație, acasă și în lume. Cu fiecare din cele 1510 medalii luate.

Bravo, Fautor Winery!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.