Ne vedem la ProWein!

Cea mai mare expoziţie de vinuri din Europa, ProWein, va avea loc în perioada 13-15 martie 2016, în Dusseldorf, Germania. Republica Moldova va participa la acest târg cu un stand propriu, cu brandul Wine of Moldova.

1

Amploarea evenimentului este impresionantă: participă aproape 6 000 de producători de vin (!), din peste 50 de ţări. Anul trecut, expoziţia a fost vizitată de peste 50 de mii de persoane. Moldova este o picătură de apă în acest ocean al producătorilor de vin, dar din an în an, ţara noastră este tot mai vizibilă. Sub umbrela Wine of Moldova vor fi reprezentate, la această ediţie, 30 de vinării din ţara noastră, inclusiv câţiva producători de divin.

4

Pe 14 martie, la standul RM, renumitul maestru în vinuri, Robert Joseph, va face o prezentare a vinurilor moldoveneşti. Acest domn a fost numit de către Decanter drept unul dintre 50 de oameni care au influenţat consumul de vinuri în secolul 21. Recent şi TemesHermes a numit Moldova drept una dintre cele 5 regiuni vinicole ale lumii care merită să fie descoperite la Prowein.

2

Moldova este ţara cu cele mai multe vii raportate la suprafaţa ţării; cu cea mai mare colecţie îmbuteliată subterană din lume, cu vinuri medaliate de zeci de ori la cele mai importante concursuri de specialitate din lume. Toate aceste informaţii, alături de vinuri, muzică populare şi bucate tradiţionale vor fi servite la o petrecere specială care se va da la standul Republicii Moldova la încheierea zilei de 14 martie.

3

Evident că FineWine nu poate lipsi la un asemenea eveniment. Nu vedem la ProWein, iar cei care nu pot merge direct acolo, vor putea urmări cele mai interesante moment la mine pe blog.

Eveniment powered by Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu suportul partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate al USAID.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.