Iată restaurantele wine friendly din Moldova

În perioada 17 februarie – 5 martie a avut loc cea de-a doua etapă a campaniei #Wine Friendly, în cadrul căria au avut loc master class-uri şi degustaţii de vin, dar şi acreditări de localuri. Până acum au fost acreditate, în total, 22 de localuri. Iată care sunt acestea:localuri WFR

Asta înseamnă că aceste restaurante au:

  • minim 5 producători de vin în menu
  • minim 15 poziţii de vinuri
  • minim 2 poziţii de vinuri din soiuri autohtone
  • personal instruit
  • veselă şi condiţii potrivite pentru servirea şi păstrarea vinurilor.

Mai departe – clientul este regele. Dacă vedeţi că vre-unul dintre localuri face abateri (mai ales constante, o dată-n Paşti se iartă), nu ezitaţi să-i taxaţi. Cum? Nu vă mai duceţi acolo sau postaţi reviewuri critice pe FB, etc. Evident, nu trebuie să vă transformaţi în hateri, dar şi localurile trebuie să servească vinul calitativ, din moment ce adaugă % bune la preţul vinului. Unele chiar 300% plus.

winefriend

În cadrul campaniei, participanţii au putut degusta vinuri de la 15 companii. Sommelieri, profesionişti şi amatori le-au degustat produsele, le-au încercat şi au vorbit despre ele. Aşa că îndrăzniţi cu vinuri de la aceste companii!

vinuri WFR

Campania WineFriendly a fost organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu suportul partenerului său strategic – Proiectul de Competitivitate al USAID.

USAID

Sperăm că… to be continued!

ps: La master classuri a fost funny, dovezi găsiţi mai jos:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.