Wine Friendly: cum a fost primul eveniment

Primul master class public din seria ‪#‎WineFriendly‬ a avut loc ieri la Carpe Diem, Wine Shop & Bar. Tema „lecţiei” a fost una deosebită: cât de mult contează forma paharului atunci când servim un vin.

MK3_8494

Am învăţat cum aromele şi gustul fiecărui vin variază în funcţie de paharul din care este servit. În imagine aveţi 4 pahare bune şi unul – Joker (de plastic, dar poate fi şi de sticlă) – folosit în multe restaurante în mod foarte-foarte greşit.

IMG_4689

Seminarul a fost condus de sommelierul Carpe Diem, Mihai Bradu şi jurnalistul Cristian Jardan de la Unimedia.

MK3_8502

În stânga – avem un pahar Riedel pentru Chardonnay barrique, în dreapta – Sauvignon Blanc. Turnăm vinurile greşit – greşim în gust şi arome.

MK3_8512

Iar aici, Mihai Bradu explică diferenţa dintre un pahar de Pinot Noir şi altul – Chardonnay barrique. Aparent, seamănă la formă, doar că cel de Chardonnay este mai scurt cu 18 mm. Un „fleac”, dar care ne va permite să înţelegem de ce Pinot Noir e o „damă în rochie de atlas”, iar Cabernet Sauvignon – „un ţăran în cizme de piele”.

MK3_8514

Am gustat 4 vinuri, de la stânga la dreapta: Sauvignon Blanc 2014 de la Fautor, Chardonnay Taroboste 2013 de la Chateau Vartely, Pinot Noir de la Crescendo şi Cabernet Sauvignon 2013 din partea casei.

IMG_4716

Apropo, din partea casei sunt şi alte vinuri interesante la ofertă.

IMG_4693

Îl cunosc pe Mihai de mult timp. Aseară, m-a impresionat plăcut: a evoluat foarte mult şi m-a făcut să înţeleg că un cunoscător de vinuri nu va fi niciodată autosuficient.

MK3_8581

Programul WineFriendly este organizat de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu susţinerea partenerului strategic Proiectul de Competitivitate al USAID. Master class-uri vor avea loc până pe 5 martie, iar agenda evenimentelor o găsiţi pe WineofMoldova. Mulţi cunoscuţi mă sună în ultimul moment să le „organizez” un loc. Tuturor le răspund: rezervarea se face (din timp!) la restaurante. Nu le rataţi, sunt informative şi gustoase. Trăţi clipa!

IMG_4692

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.