Nou: Basavin Argilos Roșu 2018 și Verde 2019

Am degustat recent două vinuri noi de la Basavin Winery, care m-au surprins plăcut. Este vorba de un cupaj alb și altul roșu, îmbuteliate într-o serie nouă — Argilos — denumire ce face aluzie la solul din Stepa Bugeacului (regiunea cu Indicație Geografică Ștefan-Vodă), unde întreprinderea își are podgoriile.

blank

Argilos Verde 2019 este un cupaj de Sauvignon Blanc (65%) și Feteasca Albă (35%), maturat 3 luni în butoaie de stejar și îmbuteliat într-o ediție limitată de 2 987 de sticle.

blank

Ce raritate pentru zilele noastre: doar 12.0% volume alcoolice! Culoare galbenă cu accente verzui, intensitate aromatică medie spre mare, cu arome de fructe verzi (măr de vară, flori de câmp). Corp lights, cu un ușor rest de zahăr natural, compensat de o aciditate foarte surprinzătoare, plăcută. Gust lejer, dar într-un anumit fel – memorabil. 

blank

Cel de-al doilea blend se numește Argilos Roșu și reprezintă un cupaj de Cabernet Franc (70%) și Rara Neagră (30%), din roada anului 2018, maturat 6 luni în butoi de stejar. La fel, o ediție limitată de 5 062 de sticle.

blank

Un exemplar curios pentru cei care caută Cabernet Franc. Culoare roșie intensă, cu accente violacee, tânăr la aspect, cu disc strălucitor. Intensitate aromatică medie, cu arome de fructe negre de pădure, urmate de nuanțe secundare de condimente, lemn. Tanin dens, copt, suficient de bine șlefuit. Corp plin, cu post gust mediu spre lung. 14.5% volume alcoolice, care lângă un steak bun promit o experiență eno-gastronomică plăcută.

blank

Vinurile sunt disponibile deja pe raft în vinoteca Basavin (strada Eminescu, 40) sau pe site-ul companiei, dar și la Wine.md la preț de circa 150 mdl Argilos Verde și 170-180 mdl Argilos Roșu.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.