Un nou brand de vinuri în Moldova: AlterEgo

Afacere de familie, vinărie „boutique”, care produce doar vinuri de calitate, în cantități limitate. Alter Ego este un nou brand de vinuri de autor din Republica Moldova. Acțiunea este turată de tinerii soți Andrei și Natalia Bujor, sprijiniți de seniorul Victor Efros, om cu ștate mai vechi în viticultură.

blank

Prima roadă reprezintă un trio alb din recolta anului 2020, în ediție, ușor spus, „limitată”.

  • Pinot Grigio 2020 – 321 de sticle.
  • Chardonnay 2020 – 555 de sticle.
  • Viorica 2020 – 331 de sticle. 

Strugurii provin de pe plantația proprie din localitatea Pașcani și, parțial, de pe o altă plantație din satul Vadul lui Rașcov, raionul Șoldănești. Prima vinificare s-a făcut în cadrul programului de mentorat al Proiectului de Competitivitate din Moldova.

blank

Prima impresie vizuală este foarte plăcută, de la cutie, la sticlă și etichetă, „haine” de nota 10.

blank
blank
blank

Am început cu Pinot Grigio 2020, care deja s-a impus cu un aur la concursul internațional de vinuri Vinarium, la care am onoarea să fiu în juriu. La o adică, nu e exclus că acest vin să fi fost în comisia din care am făcut parte, dar nu putem ști atât timp cât evaluam vinurile „în orb”, adică fără a vedea „hainele” frumoase ale vinului. Deci, și „îmbrăcat” și „dezbrăcat” vinul arată bine.

blank

Așa cum ne spune contra-eticheta, găsim în pahar o culoare galben-pai, cu note de mere verzi, lime și pere, cu gust lejer, plăcut.

blank

Apropo, de etichetă. În premieră văd așa ceva: eticheta are perforație, iar în spatele fiecăreia se mai găsește altă etichetă — una bucată de artă.

Deschidem Chardonnay 2020, gustăm un pic, ne jucăm cu eticheta și… descoperim un tablou semnat de pictorița Vasiluța Vasilache!

Un AlterEgo veritabil! Curios și în același timp util: se poate de refolosit sticla purtând arta pe sine, fără însemnele comerciale ale unei etichete clasice.

blank
blank
blank

Trio-ul alb este completat de Viorica 2020, cu cea mai exhaustivă descriere pe contra-etichetă. Doar citiți și urmați sfaturile!

blank

Urmează alte trei vinuri roșii, dar despre ele vorbim cu altă ocazie.

Până una-alta, plasați comandă pentru livrări directe pe pagina AlterEgo (vinurile costă între 160-190 lei) și susțineți un nou început!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.