Nou: Cabernet Sauvignon alb 2018 de la Cricova

Combinatul de vinuri Cricova a surprins la Vernisajul Vinului cu o premieră inedită: Cabernet Sauvignon 2018, vinificat în alb, conform tehnologiei „blanc de noirs”. Bun!

blank

Strugurii Cabernet-Sauvignon provin de pe plantația proprie, cu indicație geografică protejată „Valul lui Traian” a fermei agricole Găvănoasa, raionul Cahul. Plantată în anul 2013, pe o suprafaţa de 32 de hectare, cu o densitate de 3 000 plante/ha. Aproximativ 4-5 ha s-au prelucrat în anul 2018, astfel ca strugurii şi cantitatea la hectar să corespundă condiţiilor vinurilor albe cu IGP „Valul lui Traian”.

blank

Recoltarea strugurilor roşii Cabernet-Sauvignon s-a făcut la concentraţia de zahăr 195-200g/dm3, manual în lădiţe de 5-7 kg, iar strugurii s-au transportat şi s-au refrigerat la temperatura de +2+4° C. Ulterior, a avut loc presarea strugurilor întregi refrigeraţi, pentru a exclude extragerea culorii. După sedimentare gravitaţională a urmat decantarea mustului limpede și fermentarea la o temperatură controlată de 14-16° C.

blank

A rezultat un vin proaspăt și elegant, de o culoare galben pai cristalin, cu arome florale, de mere verzi și pere.

blank

Vinul a fost  îmbuteliat în seria Limited Edition, într-un număr de 9 000 exemplare, fiecare având numărul de serie imprimat pe contră.

blank

La cel mai bun preț (99,99 lei/sticla), îl puteți găsiți la magazinul specializat Cricova de pe strada Sciusev din Chișinău.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.