Fine Wine Guide „30 de vinuri străine în Republica Moldova”

Fine Wine Guide “30 de vinuri străine în Moldova” — este titlul unui nou ghid editat de către www.finewine.md. Publicația a fost prezentată, marți, 23 aprilie 2019, în cadrul unei ceremonii la vinoteca Nobilta del Gusto din Chișinău.

blank

Ghidul conține o selecție cu 30 de vinuri străine disponibile în vânzare în Republica Moldova. Vinurile provin din țări precum Italia, Franța, Spania, Chile, Noua Zeelandă. Publicația descrie vinurile, dar și oferă informații despre asocierile culinare și locurile în care acestea pot fi achiziționate.

blank

Cel mai scump vin spumant descris în ghid poate fi cumpărat la Chișinău cu aproximativ 10 000 de lei; cel mai scump vin roșu — cu 5 800 de lei, în timp ce cel mai ieftin: circa 150 de lei.

blank

Fine Wine Guide reprezintă o selecție non-erarhică de vinuri seci, spumante, dulci, albe, roze, roșii. Topul este dominat de vinuri Prosecco, acestea fiind întâlnite în cea mai mare diversitate în Republica Moldova. După Italia, urmează vinuri franceze din regiuni cu renume mondial precum Champagne, Bordeaux sau Bourgogne.

blank

“Ca să ne înțelegem mai bine locul și rostul, trebuie să ne uităm ce mai face restul lumii. Cum arată un Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă, ce este un Pinot Noir de Burgundia, prin ce diferă un Champagne francez de spumantul moldovenesc, care e gustul dulce al unui Sauternes veritabil. Adevărul se naște prin comparație și prin căutări”, am notat în prefața Fine Wine Guide.

blank

Această publicație își dorește să fie un răspuns la întrebarea “ce vinuri străine bune sunt în Moldova?” Venirea marilor rețele comerciale aduce cu sine etichete străine. În acest context, vin cu o recomandare, non-erarhică, de vinuri pe care ar trebui să le încerce oricine e gata să-și lărgească orizontul cunoașterii.

blank

Ghidul a fost editat într-un tiraj de 1 000 de exemplare, urmând să fie distribuit gratuit în HORECA și la evenimente dedicate vinului, dar și la distribuitorii Nobilta del Gusto, Multiexpo, UBFB Trade Group, French Taste, precum și în vinotecile din rețeaua Fourchette. De asemenea, versiunea electronică a ghidului poate fi vizualizată aici.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.