O noutate de zile mari: Traminer de Purcari 2018

Cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, Vinăria Purcari, a prezentat aseară la Vernisajul Vinului o noutate de zile mari: Traminer de Purcari 2018. Nu sunt un mare fan al vinurilor aromatice, dar exemplarul acesta mi-a depășit așteptările.

blank

 

Vinul impresionează că o paletă aromatică proaspătă și florală: salcâm, flori de soc și petale de trandafir. Are un gust fin, cu note subtile de dulceață de trandafiri și iasomie. Sec, cu o aciditate plăcută, extraordinar de bun. Sunt sigur că va deveni un hit al vinăriei, iar primele impresii ale vizitatorilor de ieri la Vernisajul Vinului confirmă acest lucru.

blank

Traminerul a fost îmbuteliat, în ediție limitată, în gama 1827, dar într-o sticlă deosebită.

blank

„Această lansare este un eveniment deosebit pentru noi. Aducem pe piață un produs nou – Traminer de Purcari, o nouă etichetă în colecția de vinuri 1827, struguri din roada anului 2018, produs în ediție limitată. Un vin alb sec, proaspăt și aromat, care fără îndoială, va cuceri inimile iubitorilor de vinuri bune”, a declarat Victor Bostan, Director General Vinăria Purcari.

Vinurile de Purcari sunt create în colaborare cu oenologul italian, Federico Giotto.

Traminer de Purcari completează gama 1827, și anume Rosé de Purcari, Pinot Grigio de Purcari, Sauvignon Blanc de Purcari, Chardonnay de Purcari, Cabernet-Sauvignon de Purcari, Merlot de Purcari, Pinot Noir de Purcari și Rară Neagră de Purcari.

În anul 2018, Vinăria Purcari a cucerit peste 75 de medalii și mențiuni la cele mai importante competiții vinicole din întreaga lume, iar în 2019, Purcari a obținut titlul de Cel Mai Bun Producător din Moldova la Mundus Vini, Germania.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.