Gogu Late Harvest, doar 600 sticle

Premieră de zile mari de la micul producător de vinuri Ilie Gogu din Căușeni: arsenalul vinăriei s-a lărgit cu primul late harvest, Muscat Ottonel 2020.

blank

Ca și în multe asemenea cazuri, decizia de a produce un vin de desert a fost mai degrabă o voie a sorții, decât o acțiune premeditată. Strugurii de Muscat Ottonel au fost culeși supra-copți, la sfârșit de octombrie, pe când în normal, se culegea în septembrie. A urmat o fermentare îndelungată, de peste o lună, după ce natura și drojdiile au oprit-o la o gradație alcoolică de 10.8% vol. alc., cu un conținut de zahăr natural de 160 gr/dm3 și o aciditate titrabilă de 6.8.

blank

O ediție foarte limitată, doar 600 sticle de 0.375 l.

blank

Întrunește toate cerințele unei băuturi fine, savuroase: arome de miere și caise, cu gust plin, dulce, cu post gust foarte-foarte lung. Interesant de savurat acum, dar curios de urmărit și în evoluție după ceva timp.

Am petrecut un apus cu acest vin și — așa cum e firesc în astfel de vinuri specifice — Late Harvestul a încununat dulce o zi mai mult cu gust amar.

blank

După un vechi principiu clasic, am asociat Gogu Muscat Ottonel Late Harvest cu foie gras (apropo, avem Foie Gras Natural la prețuri rezonabile la Purcari Wine Bar). S-a pupat foarte bine!

blank

Vinul va apărea curând în vinoteci la un preț de 250-300 mdl/sticla, dar deja poate fi comandat direct la producător.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.