Vinuri străine, la Purcari Wine Bar

Pe parcursul acestui an, am desfășurat mai multe degustări cu vinuri străine la Purcari Wine Bar. Am testat Pinot Noir din toată lumea, am adus Mendoza și Noua Zeelandă mai aproape de Chișinău, am descoperit Franciacorta și Cremant-urile, superbe alternative șampaniei; am încercat să ne lămurim în Gruner Veltliner și Syrah.

Toate evenimentele s-au derulat cu casa închisă, iar asta ne-a demonstrat că există un interes pentru vinuri străine, pentru cunoaștere și competiție. La Purcari Wine Bar am demonstrat din prima zi deschidere pentru diversitate și concurență. Pe lângă brandurile grupului Purcari, avem constant în vânzare o selecție calitativă de vinuri de la peste 20 de producători locali, iar la evenimente prezentăm și alte vinuri, de la aproape toți producătorii naționali.

Astăzi, vrem să ridicăm ștacheta mai sus, la nivel internațional. Am făcut o selecție de vinuri străine, pe care o vom oferi bucuroși la Purcari Wine Bar, în vânzare și degustare.

blank

Majoritatea vinurilor au fost alese după degustări comparative, la care au participat inclusiv și oaspeții noștri. De exemplu, Berlucchi Nature 2013 a fost Nr1 la degustarea de Franciacorta. Vorbim de prima cramă care a început să producă vinuri spumante italiene după metoda clasică. Cea mai bună recoltă de Chardonnay și Pinot Noir, de pe colinele din Arzelle, Rovere, San Carlo și Ragnoli. Maturat 5 ani (!) în contact cu drojdii, după care a mai urmat o maturare la sticlă de 6 luni, înainte de scoaterea pe piață. Dosaggio zero, cu un buchet fantastic de fructe de livadă, migdale prăjite, pâine toast și un post gust extraordinar de lung. Un vin căruia criticii îi dau termen de viață până în 2028!

blank

Evident, nu putea să ne lipsească în arsenal ceva bun din Bordeaux, Bourgogne sau Champagne. Bunăoară, puteți găsi la noi un Margaux Château Prieuré-Lichine 2016. Un clasic al genului său, Merlot & Cabernet Sauvignon, cotat cu 94 puncte Wine Enthusiast și 92 Robert Parker, extrem de bogat în arome de mure, prune uscate, coacăză neagră și condimente. Păcat să nu încercați măcar odată-n viață așa vin, cu un steak bun!

blank

Sau, la un medium rare, vă putem recomanda un Saint Emilion Grand Cru — Clavis Orea 2018, din regiunea cu aceleași nume, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Merlot, maturat 16 luni în barrique francez de primă calitate — un vin care transmite la nivel genetic tradiția de a face viticultură și vinificație pe podgorii ce datează încă din secolul al XVII-lea. Punctat de criticii internaționali cu 93 de puncte, adică bine.

blank

Mereu spunem la Purcari Wine Bar că trebuie să facem distincție între un „vin spumant” și „Champagne”. Acum, pe lângă teorie, vă propunem și exerciții practice, cu un Champagne Larmandier Bernier Longitude Premier Cru. Un Blanc de Blanc extra brut, de pe „coasta perfectă de Blancuri”, fermentat și maturat secundar la sticlă cel puțin 24 de luni. Amatorii de stridii vor aprecia asocierea cu un Chardonnay blanc de blanc perfect!

blank

Mai avem și Montrachet, și Pouilly Fume, dar și alte câteva bijuterii franceze. Dar nu vrem să-i supărăm nici pe cei care iubesc Brunello di Montalcino ori Amarone della Valpolicella. Hai în Italia!

Am adus un Classico din 60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Corvinone, maturat timp de doi ani în butoi și apoi odihnit încă cel puțin șase luni la sticlă. Un vin de 95 puncte James Suckling și medalie de aur la Challenge International du Vin.

blank

Avem ceva de oferit și pentru cunoscătorii de Vinho Verde. Anselmo Mendes, unul dintre cei mai renumiți vinificatori din Portugalia, a produs în 2019 un Alvarinho Contacto bestial. 12.5% alcool, 6.5 grame aciditate totală, doar 1.5 grame de zaharuri. 100% din Quinta da Torre (situată in Monção), de pe granit terasat, fluvial, cu altitudini cuprinse între 50 și 100 de metri. Macerare de 12 ore, la temperatură de 12 grade Celsius. „Calitate perfectă la preț bun”, a comentat Mark Squires – Robert Parker’s Wine Advocate, care i-a atribuit vinului un scor de 91 puncte.

blank

Mai avem Cognac 100%, dar și alte bunătăți bune-bune de pa mapamond. Prețurile oscilează între 30 și 100 de euro (echivalent în mdl), pentru început vom oferi și reduceri. Le spun prietenilor că un vin poate costa mult, dar dacă se adună 3 prieteni la o sticlă iconică, se promite o experiență de neuitat! Sau, un vin deosebit, poate fi cadoul perfect pentru amatorii de vinuri!

Ne găsiți la strada Calea Ieșilor, 8 (clădirea Zity Mall, etajul 3 – vinoteca Purcari Wine Shop & Bar, vizavi de e-Sushi).

Lucrăm zilnic de la 10.00 la 21.00 și iubim să alintăm oaspeții noștri cu vinuri bune!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.