ExpoVinMoldova: cu vodcă, brandy şi liquor

Ieri la Chişinău a început expoziţia ExpoVinMoldova, o manifestaţie care se doreşte a fi cea mai reprezentativă în materie de evenimente B2B în sfera vitivinicolă din Moldova.

IMG_4668

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment (inclusiv la concursul de vinuri) participă 92 de companii. Ca să vă închipuiţi, toate au încăput cu standuri pe un singur etaj, la parterul Palatului Republicii.

IMG_4671

Poate înghesuiala şi lipsa spaţiilor amenajate pentru discuţii de afaceri nu este cea mai mare problemă. Mă aşteptam însă ca la expoziţia de vinuri să întâlnesc… vinuri! Spre regret, majoritatea standurilor au fost aşa.

IMG_4672

Sau aşa:

IMG_4674

Sau aşa:

IMG_4677

Probabil, expoziţia e reprezentativă pentru o piaţă care consumă la fiecare sticlă de vin – 25 de sticle de bere, 15 sticle de mixuri şi 5 sticle de tărie!

 

IMG_4683

Sunt expuse şi câteva vinării (îndeosebi cele de stat). Marile branduri vinicole lipsesc însă. În schimb, a fost prezent Cotnari.

IMG_4680 (1)

Şi nu în ultimul rând, am atras atenţia la paharele de degustare. Nu ştiu cum au fost alese, dar aşa ceva este inadmisibil. Poate sunt pentru apă, poate sunt pentru tărie, poate pentru altceva. Dar cu siguranţă nu sunt cele mai potrivite pahare pentru a degusta un vin.

IMG_4684

Expoziţia va dura până pe 20 februarie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.