Trei tipuri de horă. Vinohoră.

A fost rândul companiei Purcari să iasă în fața lumii la degustările Tet-a-Tet la Gourmet. E clar că Purcari nu are nevoie de reclamă, Purcari rămâne Purcari, din 1827. Una din primele companii care s-a preocupat serios de calitatea vinului și care este, de fapt, trend setterul pieței. Dacă scumpește Purcari vinul înseamnă că scumpesc și alții, dacă se promovează agresiv, înseamnă că vor face așa și alții. Mai nou, Purcari dă o modă nouă în meterie de cupaje.

img_2596

Așadar, Purcari a scos în fața amatorilor de vin la Gourmet cele trei cupaje recente, botezate în seria Vinohora: alb, rose și roșu. „Consumatorul s-a săturat de unele și aceleași vinuri, de monosoiuri, fie Merlot, Cabernet sau altele. Se caută cupaje, diferite, ceva nou”, a explicat Nicolae Chiosa, directorul executiv de la Purcari. Alături de el este oenologul-șef de la Purcari, doamna Ludmila Cichir.

img_2620

Prima horă de la Purcari este în variană albă: 51% din soiul zvelt autohton Feteasca Albă și 49% din clasicul Chardonnay. Arome de lămâie, măr verde în pahar, iasomie și pere în gust.

img_2599

La rose, hora este și mai îndrăzneață, de fapt, e mai degrabă o Tarantella: cupaj din Feteasca Neagră și soiul italian Montepulciano. De unde are compania Montepulciano? În 2010, niște consultanți italieni au sfătuit întreprinderea să sădească în Moldova acest soi – 3.6 hectare pe care s-a decis să le vinifice inițial în rose. Vinul s-a primit fructat și aromat: zmeură, cireșe și căpșune răscoapte în nas.

img_2614

La cupajul roșu, vinohora s-a dansat în tango: moldoveneasca Rara Neagră s-a înfrățit cu argentianul Malbec. S-a primit un cupaj excelent, cu arome de fructe roșii și nuanțe de vanilie și ciocolată. Vinul a fost remarcat deja cu două medalii: un aur la Bucharest International Wine Contest și argent la Challenge International du Vin.

15110399_10154383375544681_3973482821106311185_o

Purcari sunt cele mai vândute vinuri în acest moment și asta s-a văzut după interesul oamenilor veniți la degustarea Tet-a-Tet la Gourmet.

img_2591

Printre amatorii de vinuri bune l-am întâlnit și pe celebrul avocat (nu acela la care v-ați gândi), Oleg Efrim. „Îmi place ideea de a organiza întâlniri directe cu top managerii companiilor vinicole, cu care putem discuta direct și deschis despre vinuri”, ne-a spus avocatul.

img_2632

Următoarea degustare Tet-a-Tet la Gourmet va avea loc peste două săptămâni, tradițional, într-o seară de joi. Până atunci, savurați horele, Vinohorele de la Purcari!

img_2633

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.