Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, pregătește o cină în aer liber la „Castel MIMI”

Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, deținător al titlului Meilleur Ouvrier de France 2004, se va afla pe 9 mai 2018 în Republica Moldova, la invitația vinăriei „Castel MIMI”, pentru a împărtăși bogata sa experiență internațională, în contextul Zilelor Europei la Chișinău.

blank

Bucătarul francez Marc Foucher, care a gătit pentru Casa Regală a Suediei și familia princiară din Monaco, pregătește cu această ocazie o cină cu bucate bazate în principal pe ouă din cartea sa „La preuve par l’œuf”, iar acestea vor fi asortate cu vinurile „Castel MIMI”.

Prima cină în aer liber a acestui an de la Castel MIMI, pregătită de Marc Foucher, care deține titlurile de MasterChef al Franței și de membru titular al Academiei Culinare Franceze, împreună cu echipa de bucătari ai vinăriei, este însoțită de un spectacol de lumini și un show la havuz. Iar primele 20 de cupluri care vor face rezervări pentru acest eveniment vor primi în dar, cu autograf, cartea bucătarului francez „La preuve par l’œuf” (Evidența oului), lansată în anul 2016 și recompensată cu Premiul literar al Fundației „Edouard Nignon”.

blank

Organizatorii evenimentului au anunțat un meniu care „sună” extrem de delicios, iar toate bucatele vor fi asociate cu cele mai bune vinuri Castel Mimi. Deocamdată, nu se știe pairingul cu vin, iar eu am făcut un experiment de asociere (în paranteze), cu vinuri care cred că s-ar împerechea.

blank

  •  Mere Granny Smith cu tăiței din gălbenuș de ou cu anason (Feteasca Albă 2017, Castel Mimi)
  •  Fileu de piept de rață cu pere infuzate în vin picant (Roșu de Bulboaca 2015, Castel Mimi)
  • Quenelle de tomate cu sos de roșii și ardei gras (Rose 2017, Castel Mimi)
  •  Șalău în ulei cu sparanghel și usturoi dulce (Pinot Gris 2017, Castel Mimi)
  • Albuș de ou bătut cu căpșună, piper Fukuoka, mentă și ghimbir (Ice Wine Castel Mimi)
  • Rață tânără cu morcov galben și mov (Merlot 2012 Reserva Castel Mimi)

Oriunde s-a aflat în lume în deceniile de carieră culinară – din Franța și Elveția până în Rusia și Vietnam, bucătarul Marc Foucher a oferit mereu o experiență gastronomică haute couture, reușind să realizeze un abinament excelent între bucate și vinuri, ceea ce se va întâmpla cu siguranță, în opinia organizatorilor, și în timpul vizitei sale cu misiune culturală și de instruire în Republica Moldova.

Renumitul bucătar francez Marc Foucher, declarat Cel mai bun bucătar al Franței în anul 2004, este Cavaler al Meritului Național al Franței, Consilier culinar la Scène Thélème rue Troyon, Paris 1* Michelin și este director al companiei ART CULINAIRE CONSEIL, începând cu 1 iulie 2004.

Mai multe detalii despre eveniment și rezervări: aici.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.