Noutăți de la Vinăria Nobilă

După o perioadă de acalmie, Vinăria Nobilă scoate — ca și Carlas Dreams — hit după hit. Scriam nu demult despre Sinodrea și alte câteva bombe roșii marca Oleg Boboc, iar la Vernisajul Vinului a trebuit să ținem piept unei noi serii de noutăți bune marca Vinăria Nobilă: Riesling 2017, Chardonnay 2017, Cabernet Sauvignon 2016 și Merlot 2016.

blank

M-am oprit la vinurile roșii Cabernet și Merlot, roada anului 2016, relativ tinere pentru Oleg Boboc, cunoscut pentru vinurile sale roșii intens maturate. „2016 — înseamnă că dați un semn nou pe piață, să consumăm roșii mai tinere?!”, l-am întrebat pe domnul Boboc.

A răspuns că pentru amatorii de vinuri mai complexe, are Sinodrea și celelalte vinuri din 2014, maturate 24 de luni la butoi, iar în cazul de față vorbim despre vinuri adresate celor ce vor ceva mai lejer, mai proaspăt și mai puțin sofisticat. Vinuri tinere și mult băubile.

blank

Cabernet și Merlot, două soiuri care fac celebrul cupaj de Bordeaux, și care se produc destul de bine în Republica Moldova, nu degeaba suntem pe aceeași latitudine cu Bordeaux.

blank

Strugurii sunt culeși manual din podgoriile situate în IGP Ștefan Vodă, cu microclimă semiaridă, unde variațiile de temperatură între zi și noapte prelungesc timpul de coacere a boabelor, intensificând aroma acestora. Strugurii din care a fost făcut acest vin au fost recoltați la mijlocul lunii octombrie și presați fără cotor pentru a evita astringența excesivă.

blank

În pahar avem un vin rubiniu intens, cu arome de prune uscate. Dacă sunteți din categoria acelor oameni care nu găsesc niciodată pruna în arome și faceți haz în acest sens, poftiți de vă convingeți personal.

blank

Cel de-al doilea vin, Merlot 2016, impresionează cu aromele de cireșe amare și mure. Vinul este catifelat, bine echilibrat și se combină perfect cu preparate la grătar și friptură.

blank

Ambele noutăți pot fi găsite deja în vânzare la magazinul on-line Vincuvin.shop cu 125 lei/bucata — un raport preț-calitate excelent!

blank

You may also like...

2 Responses

  1. blank fei spune:

    salut!eu intrebat dac voi are un lista de mic productii vinuri moldva .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.