Preț de start: 1 950 euro pentru verticala Negru de Purcari

Un lot unic din 14 sticle de Negru de Purcari, din diferite recolte, de la prima sticlă din istoria privată a combinatului, din 2003, până la cea mai recentă ediție – 2018, a fost scos la o licitație de caritate, organizată în susținerea Veronicăi Raețchi. Fondatoarea agenției Wine Tours adună fonduri pentru o operație costisitoare în Germania.

Licitația va avea loc sâmbătă, 24 aprilie la ora 16:00, la enoteca Invino. Puteți găsi condițiile licitației și lista loturilor în evenimentul de pe Facebook.

Sunt mai multe loturi cu vinuri rare licitate, iar colecția Negru de Purcari este de departe cap de afiș.

blank

Organizatorii au fixat un preț de start de 1 950 euro pentru colecția Negru de Purcari. Este un preț mic, ținând cont că anterior o singură sticlă de Negru fusese licitată cu peste 1000 de euro. Sunt câteva ediții, ca 2003, 2005 sau 2007 care nu mai pot fi găsite nicăieri, iar o a doua astfel de linie este puțin probabil să fie adunată. Mă aștept că prețul va crește exponențial.

În acest sens, vorbim de cea mai mare, rară, dar și valoroasă verticală de vinuri din Moldova. Posesorul ei va fi un colecționar unic, cu siguranță, iar achiziția poate reprezenta, pe lângă prestigiu și o investiție de valoare în viitor.

blank

Printre alte loturi interesante, am remarcat verticala din patru sticle — 2015 – 2016 – 2017 – 2018 — a emblematicului cupaj Metafora, de la micul producător Gogu Winery din Căușeni. Prețul de start în acest caz este de 200 euro.

blank

Alte două vinuri emblematice de la Chateau Vartely, Merlot 2015 și Merlot Taraboste 2007 sunt scoase la un preț de start de 300 euro.

blank

La fel, este interesantă ediția din trei vinuri Negre de la Fautor, cu un enigmatic 2015 care poate fi găsit doar la colecționari în arhive.

blank

Și setul de cupaje remarcabaile, din ani extraordinari, de la Equinox mi-a stârnit curiozitatea. Vorbim de vinuri cu potențial de evoluție.

blank

Sunt curios cum va decurge această licitație, care reprezintă oarecum o premieră. Succes organizatorilor, sperăm să fie adunate cât mai multe fonduri pentru actul de caritate, necesar pentru susținerea Veronicăi.

Dați un share prietenilor mai bogați, sunt vinuri care merită mulți-mulți bani!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.