Trei Sauvignon Blanc de încercat în acest sezon

Dacă e primăvară, atunci e Sauvignon Blanc! Pentru că acest soi are ceva în comun cu sezonul înfloririi: prospețimea. Încă nu toate cramele au scos la înaintare ce au mai tare, dar deja se văd câțiva favoriți. Am ales trei vinuri din Sauvignon Blanc, pe care n-ar trebui să le ratați.

Sauvignon Blanc 2019 MinisTerrios

Cât n-ar fi de straniu, începem anume cu un 2019, cu un vin de la un mic producător, care a trecut testul timpului. Este o recoltă ieșită din comun, dacă la mai bine de un an, păstrează o prospețime și arome inconfundabile. Se deosebește prin note vegetale puternice (frunze de tomate), cu ușoare adieri de citrice și măr verde pe plan secund. 13.5% vol. alc. ce îi oferă corp peste medie. Doar 1 500 de sticle îmbuteliate, care iată-iată, dispar din stoc. Îl găsiți cu 130 mdl la Purcari Wine Bar.

blank

Sauvignon Blanc de Purcari 2020

Este cel mai bun Sauvignon Blanc de la marii producători și un vin de dat exemplu, prin calitatea constantă an de an. Proaspăt-proaspăt, strălucitor cu accente verzui, bogat în arome de citrice, grapefruit, lime, măr verde. Gust echilibrat, cu 13.0% vol. alc. Nu o să regretați 130 mdl pe el! (evident, cel mai proaspăt, păstrat în condiții ideale, se găsește la Purcari Wine Bar).

blank

Sauvignon Blanc 2020 Asconi

Asconi a scos recent un Sauvignon Blanc din roada anului trecut, care a ieșit din tipare. Gama „Sol Negru”, cu dop filet, 12.0% vol. alc., proaspăt și foarte bun. Un vin care te duce cu gândul în Noua Zeelandă, exploziv în arome și lejer în gust. Reprezentanții vinăriei spun că 2020 s-a remarcat datorită recoltei mai mici de struguri. L-am listat și pe el la Purcari Wine Bar, cu 120 lei sticla.

blank

Recomand să le încercați separat sau toate trei unul lângă altul și sper să nu vă dezamăgească selecția. Sauvignon Blanc se asociază foarte bine cu salată de rucola, mozzarela și roșii cherry, cu sushi sau cu somon la grătar. Dacă prindeți o joi cu fructe de mare proaspete, evident, nu veți da greș nici cu stridii sau midii proaspete!

Like & share, să știe prietenii ce vin să ia când vin în ospeție!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.