Nou: Sauvignon Blanc 2019, Minis Terrios Wines

De aproximativ o săptămână (cu mare întârziere, de altfel!), pe rafturile vinotecilor din Chișinău, este disponibilă o noutate extraordinară a acestui an: Sauvignon Blanc 2019, de la vinăria Minis Terrios.

blank

O spun fără ezitare: este unul din cele mai bune SB ale anului în Republica Moldova. Datele „problemei” sunt cât se poate de simple — plantație de circa 1 ha de Sauvignon Blanc în satul Haragîș, Cantemir, de pe care, an de an, micul vinificator Dan Prisăcaru face capodopere.

blank

Poate aprecierea de „chef d’oeuvre” este puțin exagerată, dar anume în lucruri simple se vede cel mai bine măiestria. An de an, acest SB este constant de bun, are trasabilitate, este un vin pe care-l recunosc în „orb” și îl urmăresc deja de 4-5 ani.

blank

Lucrat manual, îmbuteliat manual în ediție limitată de numai 1 500 de sticle, dintre care au rămas puțin peste 1 000.

Se deosebește prin note vegetale foarte puternice (frunze de tomate), cu ușoare adieri de citrice și măr verde pe plan secund. 13.5% vol. alc. ce îi oferă corp peste medie. Un aliat de invidiat pentru o porție de sushi bune.

blank

Costă doar 130 mdl și e un preț foarte bun raportat la calitate. Admirabil!

blank

De altfel, acest Sauvignon Blanc face parte din 50 cele mai bune vinuri ale anului, incluse în Fine Wine Guide 20/21, alături de vedeta Roșu Împărat. Încercați aceste vinuri, să vedeți ce forță mare au micii producători din Moldova! Atunci când fac cu admirație lucruri aparent imposibile!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *