Wine of Moldova strikes again

Republica Moldova are cel mai mare stand la o importantă expoziție de vinuri din Asia — Daejeon Wine Festival, care a început astăzi în Coreea.

blank

18 companii vinicole — concurente acasă — s-au unit în exterior, pentru a se promova cu brandul unic de țară Wine of Moldova. De la fața locului vă asigur că au reușit.

blank

De pe ecran ne aplaudă Nelson Cho, cel mai bun sommelier din Hong Cong. Am jurizat cu el și am rămas impresionat de profesionalismul lui. Credeți-mă pe cuvânt, nu avem așa sommelieri-enciclopedii acasă. La rândul său, a rămas impresionat de vinurile noastre. Deja a și confirmat o vizită în Moldova în luna octombrie, urmând să scrie un articol pentru Le Sommelier Internationale.

blank

Alături, Rupert Horbst, un carticaturist din Austria, le face vizitatorilor desene gratuite.

blank

Parcă nimic obișnuit, dar un singur detaliu totuși e important: pe toate caricaturile apare logoul Wine of Moldova; Rupert e un mare fanat al vinurilor noastre. Toți care trec pe la el se ridică întrebând: unde e Moldova?

blank

Să continuăm cu vedetele?! Jackie Chan a apreciat foarte mult divinul Moldova de 20 ani de la compania Aroma.

blank

Hai să lăsăm „fun”-ul deoparte și să trecem la nivel oficial. Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia și Coreea de Sud, Vasile Bumacov, a adus porturi populare pentru sticlele noastre. Excelența Sa stă la stand și promovează personal vinurile la nivel înalt. Credeți-mă, o prezență de asemenea rang contează foarte-foarte mult în țările asiatice și, da — avem un exemplu când funcționarii chiar pot fi în slujba poporului și a țării.

blank
blank
blank

Haideți să dăm o tură pe la stand. Adrian Trofim de la Castel Mimi prezintă unei degustatoare din Asia ultima noutate a companiei: Ice Wine din soiuri indigene. Există mult potențial pentru astfel de vinuri aici.

blank

Iar Alexandru Popov de la Carlevana le vorbește despre soiurile locale Feteasca și Rara Neagră unor potențiali cumpărători din Coreea și Hong Cong.

blank

Ion cu Nata Luca prezintă vedetele din Moldova: Femme Fatale și Bad Boys. Ultimul tocmai a luat medalie de aur la Asia Wine Trophy.

blank

Chiar alături, Diana Prisăcaru le povestește asiaticilor despre Harap Alb și Roșu Împărat. S-ar fi gândit cei de la crama MinisTerrios că asiaticilor le plac atât de mult poveștile cu zmei și împărați?! Cine știe, dar una e singur: de vinuri sunt încântați.

blank

MalInjuan este distribuitoare de vinuri Fautor în China. A venit pentru prima dată la acest târg în Daejeon și speră că va găsi și aici o piață pentru vinurile moldovenești. Am avut un moment de glorie: după ce m-am prezentat, mi-a spus că mă știe virtual, citește blogul FineWine prin Google Translate.

blank

Adrian Davidescu de la Vinăria din Vale le spune vizitatorilor o istorie frumoasă despre 7 Coline. Iar vinul completează impresiile pozitive.

blank

Iar alături, Victor Morar cucerește asiaticii cu o generație nouă de vinuri foarte calitative din gama Aurelius.

blank

Vă comunic o noutate din Coreea — Timbrus Chardonnay fermentat și maturat în butoi de stejar, ediție limitată, un vin deosebit.

blank

Despre Radacini se va vorbi diseară la una din televiziunile naționale din Coreea.

blank

Sau despre Purcari. Credeți-mă, e un lucur mare să se scrie despre țara noastră atunci când principala întrebare este: where is Moldova?

blank

Vinul Moldovei chiar este o vedetă azi în Daejeon. 2 zile de expoziție la standul nostru sunt admiși doar vizitatori profesioniști, B2B: importatori, sommelieri, jurnaliști, etc, urmând ca în ultima zi să aibă acces și publicul larg. Foarte bine gândit totul!

blank
blank

Promovarea are și un scop economic, să se vândă vinurile noastre! Și când le vezi că se duc cu 20 de dolari sticla îți spui că uneori putem fi performanți.

blank
blank
blank

Ca să nu fiu acuzat că sunt subiectiv, vă dau și un alt argument: Fautor Traminer Late Harvest — în topul vinurilor expuse la Daejeon Wine Fair, după ce a luat Marea Medalie de Aur la Asia Wine Trophy.

blank

Ar mai fi de spus multe, despre Chateau Cristi, Gitana sau Asconi, despre mari și mici producători, dar din păcate nu ne putem extinde la nesfârșit. Haideți să ciocnim un pahar, cu tradiționalul „Noroc!”.

blank

Uneori Moldova poate fi performantă. Uneori cu Moldova te poți mândri. Uneori putem fi dați ca exemplu.

Vreau să mulțumesc tuturor care fac din Moldova o mândrie. Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că iubiți Moldova. Dați un share pls, să se mândrească și alții, poate s-ar molipsi și alții din mica, dar frumoasa noastră națiune.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *