Nou pe piață: vinurile Euphoria de la Cramele Suruceni

Vă invit să faceți cunoștință cu o nouă serie de vinuri, lansată recent în premieră în țara noastră: Euphoria de la Cramele Suruceni. Vorbim despre un Chardonnay și două vinuri roșii: Cabernet Sauvignon și Merlot, toate din roada anului 2015.

blank

Cramele Suruceni reprezintă marca umbrelă pentru o serie nouă de vinuri, produse de compania Ever Vin, cu o istorie de peste 20 de ani. Întreprinderea este amplasată în localitatea Suruceni, raionul Ialoveni și era cunoscută până acum mai degrabă în exterior decât acasă, cu exporturi în Marea Britanie, Germania sau România. Societatea, condusă de enologul și omul de afaceri Chiril Turculeț, deține circa 300 de hectare de viță de vie proprii și dispune de ciclu complet de producere: prelucrare primară a strugurilor, cu capacitatea de până la 10 mii tone anual, dar și două linii de îmbuteliere, de 3 și 5 mii de sticle pe oră. Viile sunt amplasate în centrul țării, în zona viti-vinicolă cu Indicație Geografică Protejată „Codru”.

blank

Vinurile Euphoria au apărut de curând în vânzare și pot fi găsite în magazinele Fidesco și Nr1, la un preț de 96-116 lei, dar dacă prindeți vre-o ofertă de Paști vă rog să mă anunțați.

blank

În pahar avem 100% Chardonnay, de culoarea paiului, cu arome de mere verzi și fân, cu o corpolență medie și post gust plăcut.

blank

Surpriza pentru mine a venit din zona vinurilor roșii: vinuri tinere, fructate și bogate în tanin.

blank

Euphoria Merlot 2015 — un vin rubiniu intens, cu arome explozive de fructe roșii: vișine, cireșe răscoapte, cu nuanțe de sol. După expresia aromatică, vinul uimește cu un gust complex, structurat și tanini din plin. Alcool neașteptat de generos, 14.5%, care ne zice despre un soare darnic în zona „Codru”, în 2015 și care cere o fripturică sau un grătar alături.

blank

Merlot 2015 a fost degustat și de Master of Wine, Caroline Gilby, care l-a găsit ca fiind complex și bogat în tanini cu nuanțe pronunțate de fructe.

În același stil, fără lemn, cu abundență de fruct este vinificat și Euphoria Cabernet Sauvignon 2015 — purpuriu întunecat, cu arome de prune răscoapte, fructe de pădure și ciocolată.

blank

Este un vin corpolent, cu o ușoară astringență, extrem de bogat în tanini, cu un gust care învăluie papilele și te zdruncină cu tinerețea și forța sa.

blank

Toate cele trei vinuri au fost certificate cu indicația geografică protejată „Codru”. Admir și curajul producătorului de a le îmbutelia cu „screw cap” (dop cu filet și nu plută), în ciuda stereotipurilor. De asemenea, mi-a plăcut stilul acestor vinuri (proaspete, lejere): ele au frumusețea lor naturală, nu una cosmetică și cu mult bodybuilding.

Din câte am înțeles, Cramele Suruceni pregătesc și alte noutăți, dar până atunci, să savurăm Euphoria — odisseia plăcerii nobile.

blank

Mai multe despre Euphoria, puteți afla pe site-ul companiei sau pe pagina de Facebook.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.