O relatare de la Asia Wine Trophy

Coreea a depășit cu mult așteptările. Clădiri noi, una peste alta, care apar ca ciupercile după ploaie, drumuri bune și natură foarte frumoasă.

blank
blank

De la aeroport am mers cu Limousin Bus, care nu degeaba se cheamă așa. E cel mai confortabil autobus cu care am mers vreodată.

blank

În prima zi am fost la un centru medical din Daejeon — Coreea este foarte renumită pentru clinici de acest fel. O evaluare medicală și proceduri de refacere foarte binevenite după un drum de aproape 15 ore.

blank
blank

Mai departe am avut o inițiere în cultura Ginsengului — o rădăcină dătătoare de viață.

blank

Rădăcina are un contur asemănător cu cel al ființei omenești, iar cuvântul „ginseng” înseamnă, de asemenea, „esență umană”.

blank
blank

Ce vedeți în imagine nu sunt lemne de foc, ci ingrediente pentru tot felul de infuzii utile pentru sănătate.

blank
blank

Inclusiv din corn de cerb…

blank

Piața de Ginseng este foarte exotică.

blank
blank

După piață, am participat la o sesiune de cooking. Biscuiți cu ginseng.

blank
blank

Ginsengul are și un muzeu cu mai mult de patru etaje. Când îl vizitezi, te întrebi involuntar: cum de nu ne duce mintea să facem și noi un muzeu al vinului în Moldova?! Am avea ce arăta.

blank

Chiar și iepurii mănâncă Ginseng în loc de morcov aici.

blank

V-am spus că Coreea este foarte frumoasă, da?

blank
blank

Iar bucătăria este extraordinară. Se servește de regulă un fel principal de mâncare la care se adaugă complimente, unul mai condimentat ca altul. Gustos!

blank

Dar, ne-am abătut de la tema principală a acestui blog. Suntem la Asia Wine Trophy — cel mai important eveniment de vinuri din regiune.

blank
blank

Mai mult de 4000 de vinuri înscrise în concurs, jurizate de experți din 26 de țări, inclusiv Republica Moldova.

blank

Urmează încă 2 zile de evaluări, după care va fi organizată și o expoziție de vinuri. Moldova va avea stand și vom relata câte ceva de acolo.

Până atunci, mai muncim și mai hodinim. La un vin. În Coreea. Vin din Moldova. Credeți-mă, ai un foarte mare sentiment de mândrie atunci când la Gala Diner, oameni importanți din lumea vinului servesc in vin din Moldova. Carpe Diem, care în traducere înseamnă „Trăiește clipa”.

Noroc!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.