Patru dintr-o lovitură: bronz pentru Asconi la IWSC Londra

Vinăria Asconi a obţinut patru medalii de bronz la prestigioasa competiţie din Londra – International Wine & Spirit Competition (IWSC), conform rezultatelor publicate ieri.

sol negru contest

Cu o experienţă de 47 de ani, IWSC este recunoscută ca una dintre cele mai renumite competiţii de vinuri şi băuturi spirtoase din lume. Concursul îşi are originea în 1969, când chimistul Anton Massel a fondat ‘Club Oenologique’. Massel a avut ideea unei competiţii care se bazează nu doar pe jurizare organoleptică, dar şi pe analiza chimică detaliată a tuturor mostrelor. Şi astăzi, concursul este renumit pentru două etape stricte de jurizare. Englezii sunt pedanţi şi nu dau medalii uşor.

asconi

Vinăria Asconi a luat bronz în linie cu:

  • Sol Negru Cabernet Sauvignon 2012
  • Sol Negru Merlot 2012
  • Sol Negru Chardonnay 2012
  • Sol Negru Feteasca Neagra 2014

Trebuie de menţionat că Sol Negru Chardonnay 2012 a mai fost medaliat anterior cu bronz la o altă competiţie prestigioasă: Berliner Wine Trophy. Este vorba de un Chardonnay barrique excepţional, 13% alcool.

ImG00307

Cât ţine de un alt vin premiat – Feteasca Neagră 2014 – a fost prima roadă din portofoliul companiei, îmbuteliată şi deja vândută la export! Compania are acum o dilemă: cum să păstreze câteva mii de sticle pentru acasă.

ImG00311

Vinăria Asconi este situată la circa 25 de km de capitală, în satul Puhoi din raionul Ialoveni. Compania a inaugurat anul trecut un impresionant complex turistic, care îmbină vinăria modernă şi un popas rustic, cu bucătărie tradiţională.

124

Tot anul trecut, Asconi a fost recompensată cu Premiul naţional pentru merite deosebite în domeniul viti-vinicol. Iar în acest an, vinurile Asconi s-au făcut remarcate tocmai în Melbourn, Australia.

Proud of Wine of Moldova!

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.