Două dintr-o lovitură: Carlevana rose

Carlevana Winery a surprins spre sfârșit de vară cu două vinuri rose neașteptat de bune: Cabernet Sauvignon 2018 și Merlot & Rara Neagră 2018. În seria Renaissance — întreprinderea trece printr-o renaștere, la propriu și figurat.

blank

Dacă ar fi de reproșat ceva în cazuri acestor vinuri, este alcoolul ușor ridicat: 14% la Cabernet Sauvignon și 14.5% – la asamblaj. Dar, este o particularitate pentru anul 2018, care a fost peste tot „bogat” în grade alcoolice. Hai să le dăm cep!

blank

Cabernet Sauvignon este făcut ca la carte. Culoarea somonului, arome de fructe roșii (fragi, coacăză roșie), o aciditate revigorantă și un post gust plăcut. Fin și, în același timp, destul de complex. Un vin care poate acompania mai mult decât gustări simple, de exemplu, o carne nu foarte grasă la grătar.

blank
blank

Cea de doua noutate reprezintă un cupaj între Merlot și Rara Neagră, roada 2018, de pe plantații proprii Carlevana.

blank

Vinul este mai intens cromatic, dar și mai parfumat la nas: zmeură, căpșuni și un gust plăcut.

blank

Cupajul de Merlot și Rara Neagră are Indicația Geografică Protejată „Codru”.

Ceea face deosebit de atractive la aceste vinuri este prețul, în jur de 50 lei pe raft, fiind vorba de cel mai bun raport preț-calitate al momentului.

blank

Găsiți noutățile în principalele rețele comerciale, dar și la prețuri deosebite în lanțul de magazine specializate AlcoMarket.

Carlevana Winery este amplasată în regiunea vinicolă Codru, în satul Merenii Noi, la 25 de kilometri de Chișinău.

Vinăria a fost fondată în anul 1959, ca parte a gigantului sovietic „Moldvinprom”, fiind cunoscută până nu demult sub denumirea Dionysos-Mereni. Mai nou, acționarii au decis să păstreze în continuare brandul Carlevana Winery. Întreprinderea urmează acum un plan de modernizare a producerii, inclusiv este în vizor deschiderea unui circuit turistic.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.