Castel Mimi a lansat două vinuri noi

Castel Mimi a intrat în primăvară cu stil, dar și cu tradiție, lansându-și propriul “mărțișor” din vinuri: Feteasca Albă 2018 și un cupaj roșu din Feteasca Neagră & Rara Neagră 2017. Prezentarea a avut loc aseară într-o atmosferă fantastică: vinuri bune, asociate cu delicatese, pe fundalul unei harpe sublime, în compania unor oameni deosebiți.

blank

Prima bilă albă merge pentru Feteasca Albă, cu care Castelul stă bine an de an. Ediția din 2018 debordează cu prospețime, fiind în același timp foarte fină și subtilă. Aroma te duce direct în copilărie, în vița de vie înflorită sau lângă salcâmul în floare. Gust citric, proaspăt și revigorant.

blank

Am asociat acest vin cu două bucate diferite. Mai întâi — tartar de somon sălbatic. În sens că somonul nu a fost turbat din fire, ci că a fost pescuit din mare, nu din crescătorii artificiale. Restaurantul Bufnița Albă de la Castel este singurul în acest moment care oferă această oportunitate.

blank

După intrarea în forță, a urmat un alt deliciu: melci crescuți în viță de vie, preparați în sos de unt și stropiți cu lamâie. Extraordinar de delicios, iar asociarea cu Feteasca a fost desăvârșită. Știu că există oameni care fac mutre acre când aud de melci… și eu așa eram… o să vă schimbați opinia după ce-i gustați la Castel Mimi.

blank

Cea de-a doua mare noutate se numește cupaj de Feteasca Neagră & Rară Neagră, maturat 12 luni la barrique, îmbuteliat într-o ediție limitată. Vinul are un buchet bogat în arome de cireșe amare, prune și mure, urmat de un gust complex și catifelat. Pe etichetă stau “Sfăditele” — un simbol din broderia tradițională, ce reprezintă caracterele opuse. Un Yng Yang moldovenesc.

blank

Cupajul a topit un pateu făcut la Castel după rețeta patronilor, dar și un desert din prune cu nucă caramelizată.

blank

Peste toată această plăcere s-au așternut unde de la harpa mânuită extraordinar de interpreta Tatiana Podoleac. Sublim! Le-am spus oaspeților aseară: opriți-vă din gânduri pe o secundă, înregistrați momentul ca o exemplificare a fericirii.

blank

Vă invit și pe voi să simțiți clipele fericite din cele două vinuri noi. Deslușiți-le povestea! Ele vorbesc despre oameni, tradiții, climă…

blank

Mulțumesc Castel Mimi pentru #clipefericite

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.