Noutăți proaspete de la Caragia Winery

Înainte de a trece la rubrica noutăți vinicole, țin să comunic că Merlot 2016 Caragia Winery — pe care-l consider printre cele mai bune mono-soiuri ale momentului — a luat primul aur la o competiție de talia Berliner Wine Trophy. Un aur binemeritat și sunt sigur că nu e ultimul în colecția vinăriei.

blank

Eram curios ce vinuri vor urma. Așadar, vorbim de două vinuri albe noi, din recolta anului 2020, un Sauvignon Blanc curat și o Viorica.

Artizanul Constantin Caragia, se pare, merge pe o strategie pe care o împărtăș: complexitate și putere la vinurile roșii; lejeritate și prospețime la vinuri albe. Un vin superb roșu de 460 mdl lei și albe la 140 mdl. Ambele își merită prețul.

Sauvignon Blanc 2020 Caragia Winery. O sticlă superbă, cu etichetă minimalistă. Un butaș cu rădăcini în piatră, ce dă lăstari învăluind un semn al exclamării. Ce a vrut să redea autorul?! „Că vinurile nu înseamnă o afacere ușoară. Că trebuie vigoare, ca o viță să plece din piatră spre soare. Iar semnul exclamării vrea să redea emoția cu care ne ocupăm noi de tot ce înseamnă vin”, spune Constantin Caragia.

blank

Vinul are o culoare galben cu reflexii verzui. Impresionează cu arome de fructe verzi, ca cele de măr, lime, fructe exotice. Gustul este proaspăt și revigorant, cu aciditate plăcută și alcool bine integrat. O să meargă de minune cu bucate din pește, fructe de mare, salate. O ediție limitată de 2760 de sticle. Disponibil de azi în vinoteci, inclusiv la Purcari Wine Bar.

blank

Cel de-al doilea experiment se numește Viorica 2020. 100% Viorica. Curat.

blank

Viorica este un nume de floare în Moldova. Vinurile din acest soi de struguri sunt foarte florale și exotice. Această Viorica se deosebește cu nuanțe de flori albe, crini, tei înflorit și piersici verzi. Va însoți perfect o salată din fructe, înghețată, deserturi ușoare.

blank

Sunt doar 1230 de sticle de Viorica 2020, disponibile, la fel, cu 140 mdl/sticla.

Ambele vinuri sunt dopuite cu Vinoloc — un dop de sticlă ușor de desfăcut și bun la reutilizare.

blank

Sunt mai multe decât vinuri, sunt „emoții îmbuteliate, în ediții limitate”. Vă recomand să le încercați!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.