Un brand nou în lumea vinurilor bune: Caragia Winery

Îmi face o deosebită plăcere să anunț apariția unui nou brand în lumea vinurilor bune din Moldova: Caragia Winery. Vorbim de un producător de mici dimensiuni, care-și propune să facă „emoții îmbuteliate în ediții limitate”.

blank

Oamenii din industria vinului, probabil, îl cunosc pe artizanul acestei afaceri — Constantin Caragia, care lucrează de mai mult timp în sector, reprezentând diferiți furnizori de utilaje, tehnologii și produse oenologice. De ceva timp, și-a propus să dezvolte propriul brand de vinuri. Ceva puțin, dar cu atitudine.

blank

Primele două rândunele se numesc Rose 2019 și Merlot 2016.

blank

Este greu să te evidențiezi cu un rose bun. Avem o ofertă mare acum și sunt multe vinuri bune. Constantin a soluționat dilema printr-o sticlă specială, cu etichetă frumoasă și dop de sticlă „Vinolok”. Mi-a adus aminte de celebrul „Miraval” al lui Bradd Pit și Angelina Jolie.

blank
blank

Vorbim de un Cabernet Sauvignon 2019, regiunea „Codru”, 13% vol. alc. Roz discret, cu arome specifice soiului (căpșuni, fragi și zmeură), gust proaspăt și răcoritor, care confirmă buchetul olfactiv și surprinde cu o aciditate plăcută. Ediție limitată de 1 440 de sticle și un preț decent, de 140-150 mdl pe raft.

La celălalt vin, vom crește tonalitatea spre superlativ. Am urmărit personal, în urmă cu doi ani, când se turna vinul (era deja atunci o bombă!) și mă tot miram de răbdarea cu care este tratat acest vin.

blank

Așadar, Merlot 2016, din regiunea de sud, cules la maturitate deplină, maturat 18 luni în butoi de stejar francez Seguin Morreau (doar două barriquri!), îmbuteliat manual și pus la păstrare în sticlă pentru mai bine de 2.5 ani deja!

blank

Este cea mai grea sticlă pe care am ținut-o în Moldova, cred că are vreo 2kg. Eticheta, cutia, capsula — totul vine să sugereze că vorbim de un vin hi-class.

blank

Conținutul e pe măsură! Rubin intens, cu fruct foarte bogat (vișină în suc propriu, prune), ciocolată, vanilie și un gust care învăluie toate papilele! Taninul este atât de bine șlefuit, că ți se pare un vin dulce, deși e 100% sec. Să nu vă sperie cele 15% vol. alc. — nu se resimt, din contra, împreună cu taninul și aciditatea bună, asigură un post gust de poveste! Dacă vă place Merlot, trebuie să gustați măcar odată acest vin!

Sunt doar 540 de sticle de Merlot 2016, care pleacă la un preț de raft de 450 mdl.

Găsiți vinurile Caragia Winery în vinotecile din oraș, inclusiv la Purcari Wine Bar!

Într-un ceas bun Caragia Winery!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.