Rezultat modest pentru vinurile moldovenești la Mundus Vini 2018

Republica Moldova a obținut o singură medalie de aur și alte trei de argint la concursul internațional de vin Mundus Vini 2018 (summer tasting). Spre comparație, la ediția de iarnă a competiției, Moldova era recompensată cu tocmai 22 de medalii.

blank

Cu medalie de aur a fost distins cupajul Alb de Onițcani & Rkațiteli 2018, de la Novak Winery. Scriam recent despre acest vin: „Pur și simplu: jos pălăria! Este un vin care are tot ce vrei: arome, prospețime, post-gust. Fantastic!”.

blank

De asemenea, Castel Mimi a obținut 2 medalii de argint, pentru Roșu de Bulboaca 2015 și Malbec 2015.

blank

Ultimul, dar nu cel din urmă vin moldovenesc premiat — spumant brut de la Chateau Vartely.

blank

La ediția cu numărul 23 a concursului Mundus Vini au fost înscrise 4 311 vinuri, care au fost analizate de 175 de experți din 40 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de un jurat în acest concurs. Este vorba de oenologul Arcadie Foșnea, de la Chateau Vartely.

„Lumea Nouă revine la rampă”, a titrat organizatorul concursului, prestigioasa publicație Meninger. 3 mari medalii de aur, 81 de aur și 101 de argint au revenit unor crame din Australia, Chile, Noua Zeelandă, SUA și Argentina.

Rezultatul modest pentru vinurile moldovenești la Mundus Vini 2018 nu înseamnă neapărat o calitate mai mică a vinurilor. S-ar putea ca la ediția de vară să fie înscrise mai puține vinuri, întrucât participarea costă mult, iar majoritatea vinăriile s-au înscris iarna. Din păcate, nu putem să cunoaștem exact aceste date, întrucât organizatorii nu publică informațiile despre participanții înscriși, ci doar despre cei care au câștigat medalii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *