O nouă linie de vinuri de la Château Vartely

A venit ora schimbărilor la Château Vartely, mai exact în gama de vinuri „select”.

blank

Eticheta bej, cu capsulă cafenie, prezentă de mai bine de 10 ani pe piață, va fi înlocuită treptat în magazine, cu vinuri într-o „nouă haină”.

blank

În noua linie, se regăsesc opt vinuri mono-soi, majoritatea prezente și în ediția precedentă. S-a adăugat o premieră de soi pentru Vartely: Pinot Grigio. Toat sunt îmbuteliate, ca și în trecut, cu dop cu filet, semn că sunt destinate consumului curent și nu păstrării sau învechirii în colecții.

blank

Noua etichetă pune un accent mai mare pe Indicațiile Geografice Protejate în care compania își are viile: Codru și Valul lui Traian. Albele sunt concentrate în localitatea Jora, la un kilometru distanță de Nistru și o altitudine de 160-270 metri, pe soiuri calcaroase.

Vinificatorul companiei, Arcadie Foșnea, spune că noile vinuri sunt expresia terroirului, cu „mai puțină cosmetică și mai mult terroir în pahar”.

Podgoriile vinăriei au o suprafață totală de 260 de hectare, 150 dintre ele aflându-se în Zona Centrală a țării, Codru. Iar celelalte 110 hectare în Zona Bugeacului din Sudul Moldovei, Valul lui Traian.

blank

Toate cele patru vinuri albe (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Feteasca Regală), dar și Rose-ul (Malbec & Syrah) sunt din roada 2020, iar la roșii avem un Pinot Noir 2017, alături de Merlot 2018 și Cabernet Sauvignon 2018.

blank

În linii mari, vinurile mi s-au părut ușor mai sus decât în gama precedentă. Mi-am găsit și trei favoriți care oferă calitate peste prețul cerut. Vă invit să le degustați și să vă faceți propria opinie, după care le discutăm.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.