Nou: Atu Feteasca Neagră & Merlot & Cabernet

Prima vinărie urbană din Chișinău — Atu Winery — a lansat pe piață un nou cupaj roșu interesant: Feteasca Neagră & Merlot & Cabernet Sauvignon. „The best of you is inside you”, scrie pe etichetă și sloganul nu dezamăgește. Într-o sticlă deosebită, după o etichetă artistică, se ascunde un vin extraordinar.

blank

Este vorba de un cupaj din roada anului 2017: 50% Feteasca Neagră; 40% — Merlot și alte 10% de Cabernet Sauvignon. Vinul a stat jumătate de an în contact cu stejarul.

blank

Avem în pahar un vin rubiniu intens, care impresionează prin arome de fructe roșii, vișine răscoapte, mure și violete. Pe planul secundar apar și condimentele, aromele fiind dublate și în gust.

blank

Un vin tânăr care face o bună pereche alături de preparate tradiționale moldovenești: plăcinte cu brânză, sarmale sau chiar o friptură de porc cu mămăliguță (având 14.5% alcool în stare să digere mâncarea mai consistentă). Vinul a fost îmbuteliat într-o ediție limitată, fiecare sticlă având numărul său indicat pe contraetichetă.

blank

ATU Winery este o vinărie mică, care dispune de pepinieră proprie, podgorii și tehnologii moderne de producere. Este membră a Asociației Micilor Producători de Vinuri din Molovan și ONVV (Oficiul Național al Viei și Vinului), fiind un proiect susținut de USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională) și SIDA (Agenția Suedeză pentru Dezvoltare Internațională pentru Dezvoltare).
blank
De la Atu Winery am mai gustat anterior Chardonnay 2017 și o Feteasca Albă deosebită.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.