Record de medalii pentru Vinul Moldovei la Berliner Wein Trophy

Vinurile moldovenești au fost recompensate cu nouă medalii de aur și trei de argint la concursul internațional Berliner Wein Trophy, care s-a desfășurat în perioada 26-29 iulie 2018 în capitala Germaniei. Este cel mai bun rezultat pe care îl obține Moldova în istoria participării la această prestigioasă competiție.

blank

Castel Mimi a obținut trei medalii de aur cu vinurile Merlot 2012 Reserve; Cabernet Sauvignon 2012 Reserve, dar și Ice Wine Riesling. De menționat că vinul Ice Wine de la Mimi a obținut un scor de 90 de puncte, fiind foarte aproape de Marea Medalie de Aur a competiției (care se acordă la un scor de 92 puncte).

blank

De asemenea, vinurile Carpe Diem Feteasca Albă 2017 și Femme Fatale 2017 au fost medaliate cu aur, în timp ce Feteasca Neagră 2016, de la aceeași cramă, a obținut o altă medalie de argint.

blank

Și Gitana Winery a impresionat cu două medalii de aur pentru Saperavi și Roșu de Gitana.

blank

La rândul său, Fautor Winery a luat aur cu hitul Negre 2016, dar și o medalie de argint pentru Chardonnay barrique 2016.

blank

În topul vinurilor moldovenești medaliate la Berliner se mai regăsește o surpriză: medalie de aur pentru „Negru Împărat” de la crama MinisTerrios — un vin care deocamdată nu a fost lansat pe piață.

blank

O altă noutate este medalia de argint pentru Merlot Rose 2016 de la Granovia Wines — o cramă nouă din Republica Moldova (despre care voi oferi în curând mai multe detalii).

De asemenea, alte 5 vinuri moldovenești (de la Castel Mimi, Carpe Diem și Granovia Wines) au fost desemnate în așa numita „Categorie IV” — vinuri care au fost punctate cu medalie de argint, dar nu au obținut distincția din cauza regulamentului OIV, care limitează numărul câștigătorilor la cel mult 30% din total.

Berliner Wein Trophy este, probabil, cel mai strict concurs de vinuri din lume. Pe lângă supravegherea OIV, VINOFED și a altor organizații patronale, competiția este monitorizată de un notar public din Germania. La concurs au fost înscrise circa 6 000 de vinuri din toată lumea, care au fost evaluate de jurați din peste 30 de țări, inclusiv Republica Moldova.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *