Carte de bucate

Să nu credeți că blogul FineWine merge doar la lansări de vinuri! Prezentarea cărților noi este, la fel, în atenția noastră, mai ales a celor care povestesc despre bucate gustoase și vinuri bune. „Carte de bucate” – un volum de rețete semnat de celebra Olga Bux – a fost prezentat ieri, în cadrul unei ceremonii la Gourmet.

15676419_1701143276882641_4378292789433129668_o

Olga Bux nu este bucătar profesionist (asta se referă mai curând la faptul că nu are hârțoagă oficială), cine o cunoaște, știe că ea are „centură neagră” la bucătărie. O mai știm ca redactor-șef a primei reviste culinare din Moldova, food blogger, organizatorul Festivalului „Street Food” sau, pur și simplu, ca mamă a doi copii. „Cartea de bucate” a Olgăi a fost tipărită într-o ediție limitată, 500 de exemplare, într-o formă grafică de excepție. Citești și îți lasă gura apă!

15540789_1862037637360626_5796178302961663394_o

Sunt peste 50 de rețete savuroase, clar și frumos redate, iar la fiecare rețetă este o recomandare de combinație cu un vin bun. Fine Wine like this!

img_3434

Cartea a fost scoasă la aniversarea de un an a magazinului Gourmet. „Mâncarea e una din cele mai accesibile plăceri, iar pregătirea ar fi un preludiu. Și, bănuiesc, fiecare din noi știe cât de important este preludiul”, a spus la lansarea cărții Adrian Lazarencu, directorul Fourchette Gourmet.

img_3423

Evident, ca la un astfel de eveniment n-au putut lipsi bunătățile.

img_3398

img_3400 img_3410

Dar și vinurile bune.

img_3411 img_3412 img_3414

Gourmet-ul are o vinotecă de toată frumusețea: cea mai mare alegere de vinuri străine din oraș, dar și o ofertă variată și mereu actualizată a vinăriilor locale. Cartea Olgăi Bux o găsiți tot aici. Pupici!

img_3402

You may also like...

2 Responses

  1. Tendințe interesante în Moldova. O fuziune între gourmet, o carte de bucate în ediție limitată și un loc unde se găsesc delicatese. Sunt mai degrabă un susținător al localismului, al redescoperirii produselor alimentare de calitate, cele din tradiția locală (în imagini am văzut brânzeturi și mezeluri crud-uscate din țări proeminente gastronomic). Pe de altă parte, dacă Gourmet Fourchette va juca rolul de pârghie și va stimula mândria locală, asta ar fi un câștig.

  2. Notă. Am ajuns la blog ascultând la RFI Romania interviul cu editorul blogului finewine.md. M-am întrebat dacă în România există localuri wine-friendly, dar nu am auzit de așa ceva. O părere de Observator gastronomic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *