Carpe Diem Femme Fatale: aur trei ani la rând

Vinificatorul Ion Luca a lansat în acest an mai târziu ca de obicei vinurile albe, dar la fel de spectaculos: Femme Fatale 2017 și Feteasca Albă 2017 — ambele cu medalie de aur la Berliner Wein Trophy, probabil, cea mai strictă competiție de vinuri din lume.

blank

O să scot în evidență faptul că Femme Fatale este la a treia ediție și toate recoltele de până acum au fost recompensate cu medalie de aur la Berliner. Carpe Diem este prima vinărie din Republica Moldova care a făcut acest cupaj, de Fetească Albă & Regală, iar rezultatele arată că l-a făcut bine. În plus, cantitatea de sticle a crescut de la 2000, din roada 2015, la 8200 — în 2017. Să păstrezi calitatea atât de sus, la o creștere a producției — cred că este cel mai bun compliment care poate fi făcut unui vinificator.

blank

Ce a impresionat jurații din Berlin, dar și pe noi, la o adică? Reamintesc, atunci când se dugustă la un concurs internațional, nu se vede eticheta, nu se știe prețul, etc. Deci, riscul ca aceste doamne cochete să te hipnotizeze este exclus, se judecă doar vinul. Avem un mariaj delicat de 50% la 50% Feteasca Albă și Feteasca Regală (în alți ani, proporția era de 65 la 35%), care fascinează printr-o culoare strălucitoare, arome de fructe verzi și flori de salcâm. Extrem de fin!

blank

Medalia de aur pentru Feteasca Albă 2017 Carpe Diem nu a fost o uimire pentru mine. I-am spus lui Ion încă înaintea concursului: cred că la moment aceasta e cea mai bună Feteasca Albă a anului din Moldova.

blank

Mă bucură extraordinar de mult faptul că după această etichetă exotică se ascunde un vin bun, un vin de autor, la un raport preț-calitate excelent (atât Femme Fatale, cât și Feteasca se găsesc la Carpe Diem cu 115 lei bucata). Impresionează prin arome extrem de elegante, de flori de câmp și fin cosit. Un vin fin, cu aciditate plăcută, care răcorește sufletul și corpul!

blank

Ediție limitată și la Feteasca Albă. Apropo, 700 de sticle de acest vin au pierit în containerul cu vinuri înghețate în China 🙁

Și ultimul, dar nu cel din urmă: Feteasca Neagră 2016 — o altă medalie de argint la Berliner Wein Trophy. Un vin bogat în arome de fructe roșii, nuanțe de ciocolată, gust rotund și moale.

blank

Feteasca Neagră este, de asemenea, produs în ediție limitată — 1 950 sticle; un „must try” alături de sărmăluțe, plăcinte sau friptură!

blank

Este greu să devii campion, dar și mai greu — să păstrezi titlul. Felicitări Ion Luca și Carpe Diem cu această realizare, cu faptul că mențineți calitatea sus și demonstrați în viață că buturuga mică răstoarnă carul mare. Noroc!

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.