În atenția vinăriilor: ultimele zile de înregistrare la Concours Mondial de Bruxelles

Cum în Republica Moldova totul se face pe ultima sută de metri, reamintim: au mai rămas doar câteva zile pentru înregistrarea probelor la Concours Mondial de Bruxelles, una dintre cele mai faimoase competiții de vinuri din lume. Mostrele pot fi înscrise, inclusiv în format electronic, până pe 3 martie 2017.

blank

Taxa de înscriere în concurs este de 150 euro/vin, iar în cazul mai multor probe sunt aplicate reduceri. Toate formalitățile de înregistrare le găsiți aici. Mai mult de 300 de jurați din peste 50 de națiuni vor juriza vinurile.

blank

Concours Mondial de Bruxelles reprezintă un concurs itinerant, iar în acest an se va desfășura în Valliadolid, Spania, în perioada 5-7 mai 2017. Rezultatele vor fi anunțate pe 12 mai, pe site-ul concursului.

blank

O particularitate inedită a concursului este că mostrele sunt testate la laborator înainte și după concurs. La fel, după evaluarea de către juriu, rezultatele sunt comparate și testate suplimentar de un grup de specialiști de înaltă calificare, fiind vorba deci de o evaluare foarte profesionistă.

Anul trecut, câțiva reprezentanți din Moldova au participat la jurizarea Concours Mondial de Bruxelles. Este vorba de Ion Luca, Arcadie Foşnea, Constantin Stratan şi Mihai Druţă. Îi găsiți în această imagine 🙂

blank

În 2016, Wine of Moldova a cucerit 3 medalii de aur şi 8 de argint la Concours Mondial de Bruxelles. Să sperăm că și în acest an vom lua medalii!

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.