Purcari și-a atribuit, din greșeală, o medalie Decanter

Am întâlnit recent în comerț o curiozitate: Purcari Pinot Grigio 2016, marcat cu stickerul „medalie de bronz” la concursul internațional Decanter Word Wine Awards. Consumatorul înțelege astfel că Pinot Grigio din roada anului 2016 a fost medaliat cu bronz la Decanter, fapt care nu corespunde realității.

blank

În primul rând, Decanter Word Wine Awards încă nu a avut loc în acest an, respectiv, în mod firesc vinul din 2016 nu avea cum să obțină deja o medalie. Nu a fost vorba de o singură sticlă, am întâlnit această situație atât pe raft în magazin, cât și în localuri.

blank

Am înțeles că este vorba de o confuzie aici. De fapt, Purcari a luat medalie de bronz la Decanter pentru Pinot Grigio 2015.

blank

Ca să fie clar: Pinot Grigio 2016 și Pinot Grigio 2015 sunt două vinuri diferite, iar potrivit regulamentului Decanter, stickerele cu medalie pot fi aplicate doar pentru vinurile înscrise în concurs. Asta nu înseamnă că Pinot Grigio 2016 este mai prost decât 2015, nu – din contra – poate fi un vin chiar mai bun, și poate lua chiar aur la Decanterul următor, dar asta nu-i permite producătorului să aplice stickere medaliate pentru un vin care nu a obținut (încă) această distincție.

blank

Reprezentanții Purcari au confirmat că este vorba de o „greșeală”. „Într-adevăr, atunci când s-au schimbat etichetele, a fost o scăpare din partea persoanei responsabile. Respectiv, au oprit procesul, fiind etichetate doar 500 de sticle. A fost o greșeală produsă neintenționat”, a comunicat pentru FineWine Gabriela Tutunaru, PR manager la Purcari.

PS: Nu încerc să fac din țânțar – armăsar, dar este vorba despre o chestiune sensibilă. De exemplu, anul trecut a existat un scandal imens în Europa, când două companii au etichetat cu medalii alte vinuri decât au înscris la Concours Mondial de Bruxelles.

Cu atât mai mult, că Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală la Decanter.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.