Ediții rare ale Chateau Vartely, la Gourmet

Compania Chateau Vartely a fost ieri protagonista serilor de joi Tet-a-Tet la Gourmet. Oaspeții au putut degusta trei vinuri: cupajul alb Traminer Sauvignon Blanc; emblematicul Individo roșu Rară Neagră & Malbec & Syrah și noul rose 2016 – Cabernet – Merlot.

Mie mi-au atras atenția însă alte curiozități. Am găsit în vinoteca Gourmetului ultimele două exemplare de Taraboste 2009, îmbuteliate în sticle double magnum de 3 litri. Un vin mare, foarte mare, la propriu și figurat – unul dintre cele mai emblematice pentru Republica Moldova. Cum spuneam, mai sunt doar 2 sticle de acestea la Gourmet, în rest 2009, nu știu dacă mai găsești. Am impresia că până mâine, aceste sticle nu o să mai existe acolo (UPDATE: după publicarea articolului, la nici 2 ore, cele două sticle au fost deja cumpărate).

blank

Mai des întâlnit, dar deja tot mai rar – Taraboste 2011. În majoritatea rețelelor, se vinde Taraboste 2014 – care în opinia mea și a altor savanți 🙂 ar trebui să mai stea la sticlă. 2011 – e perfect! Dacă vreți să gustați un vin complex, învechit cum se cade – poftim, nu e chiar atât de scump. Dar, nu uități să-l decantați și să-l asociați frumos. (UPDATE: din păcate sau, din fericire, și Taraboste 2011 s-a „măturat” de pe raft după publicarea postării).

blank

Spun fără urmă de reclamă aici: respect mult compania Chateau Vartely, pentru că e onestă și face vinuri calitative la prețuri adecvate. Fie că vorbim de gama premium, ori select. Poate și mai răsare câte un vin care nu e înțeles de piață ori e supraapreciat din punct de vedere al prețului, dar în linii generale: jos pălăria pentru acest producător care la volume mari reușește să păstreze o calitate înaltă. Vinuri pentru toate gusturile, de toate mărimile.

blank

Dacă nu ați reușit să ajungeți ieri la Tet-a-Tet la Gourmet, nu deznădăjduiți, până duminică aveți -10% la vinurile Chateau Vartely.

blank

Deși, dacă vreți anume vinurile din ediție limitată, ar trebui să vă grăbiți.

blank

Peste două săptămâni, sunteți invitați la o nouă degustare Tet-a-Tet la Gourmet, să ne auzim de bine la un vin bun!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *