Ediții rare ale Chateau Vartely, la Gourmet

Compania Chateau Vartely a fost ieri protagonista serilor de joi Tet-a-Tet la Gourmet. Oaspeții au putut degusta trei vinuri: cupajul alb Traminer Sauvignon Blanc; emblematicul Individo roșu Rară Neagră & Malbec & Syrah și noul rose 2016 – Cabernet – Merlot.

blank

Mie mi-au atras atenția însă alte curiozități. Am găsit în vinoteca Gourmetului ultimele două exemplare de Taraboste 2009, îmbuteliate în sticle double magnum de 3 litri. Un vin mare, foarte mare, la propriu și figurat – unul dintre cele mai emblematice pentru Republica Moldova. Cum spuneam, mai sunt doar 2 sticle de acestea la Gourmet, în rest 2009, nu știu dacă mai găsești. Am impresia că până mâine, aceste sticle nu o să mai existe acolo (UPDATE: după publicarea articolului, la nici 2 ore, cele două sticle au fost deja cumpărate).

blank

Mai des întâlnit, dar deja tot mai rar – Taraboste 2011. În majoritatea rețelelor, se vinde Taraboste 2014 – care în opinia mea și a altor savanți 🙂 ar trebui să mai stea la sticlă. 2011 – e perfect! Dacă vreți să gustați un vin complex, învechit cum se cade – poftim, nu e chiar atât de scump. Dar, nu uități să-l decantați și să-l asociați frumos. (UPDATE: din păcate sau, din fericire, și Taraboste 2011 s-a „măturat” de pe raft după publicarea postării).

blank

Spun fără urmă de reclamă aici: respect mult compania Chateau Vartely, pentru că e onestă și face vinuri calitative la prețuri adecvate. Fie că vorbim de gama premium, ori select. Poate și mai răsare câte un vin care nu e înțeles de piață ori e supraapreciat din punct de vedere al prețului, dar în linii generale: jos pălăria pentru acest producător care la volume mari reușește să păstreze o calitate înaltă. Vinuri pentru toate gusturile, de toate mărimile.

blank

Dacă nu ați reușit să ajungeți ieri la Tet-a-Tet la Gourmet, nu deznădăjduiți, până duminică aveți -10% la vinurile Chateau Vartely.

blank

Deși, dacă vreți anume vinurile din ediție limitată, ar trebui să vă grăbiți.

blank

Peste două săptămâni, sunteți invitați la o nouă degustare Tet-a-Tet la Gourmet, să ne auzim de bine la un vin bun!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.