Vin’ la sushi

Trebuie să mărturisesc că am încercat de mai multe ori să fac sushi acasă și de fiecare dată a ieșit cam strâmb. Așa că am renunțat benevol la preparatul, dar nu și la mâncatul lor. După cum bine știți, sushi sunt considerate foarte sănătoase, iar – asociate cu un vin bun – sunt și foarte gustoase. Cum să combinăm sushi cu vinul – vedeți mai jos.

Mai nou, am dat de o companie specializată exclusiv pe livrare și deservire to-go – Tokyo Sushi – cu o rețea prezentă în magazinele Fourchette din Chișinău. Fac rapid, comod și gustos, cu bucătărie la vedere, iar cel mai important – la prețuri omenești!

blank

Durează maxim 10-15 minute, cât îți faci cumpărăturile, se poate și la comandă (35 lei livrarea pe teritoriul capitalei; pentru comenzile de la 299 lei – livrare gratuită).

blank

Am ales două rulouri: cele mai populare în Moldova – Philadelphia Classic (89 lei – opt bucăți) și o noutate din meniul companiei – rulouri New York (cu somon, avocado, cremă de brânză și masago – 159 lei porția de 280g). La pachet, evident, cu wasabi, ghimbir și sos de soia.

blank

Life hack – rulourile New York au doar 80 grame de orez (vs 140 în Philadelphia Classic), deci, de aproape două ori mai multă umplutură.

blank

Dacă tot am optat pentru sushi cu somon, am potrivit la ele un vin de un roz delicat: Rose 2016 de la Purcari. Un vin cu medalie de aur la IWCB, care a primit punctaj maxim în comisia în care a fost degustat. 60% Cabernet-Sauvignon, 30% Merlot, 10% Rara Neagră – 130 lei.

blank

Gustul de fructe exotice a făcut o pereche desăvârșită, în opinia mea, cu sushi-ul proaspăt.

blank

Soția a rămas, la fel, surprinsă de asociere.

blank

Dacă optați pentru alte tipuri de sushi (ele sunt într-o varietate enorm de mare la Tokyo Sushi, inclusiv în seturi mixte), puteți încerca și alte combinații, de exemplu, cu Müller-Thurgau sau Gruner Veltliner. La urma urmei, dacă aceste soiuri sunt mai greu de găsit în Moldova, se poate de încercat cu Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio.

blank

Personal, am în plan să încerc data viitoare sushi cu țipar & somon grill (mmmm!), cu un Riesling foarte bun din Moldova. Dar, asta e altă istorie.

blank

Puteți citi recenzii despre Tokyo Sushi pe Facebook și Instagram.

You may also like...

1 Response

  1. blank ion spune:

    nu e chiar asa de greu de facut, trebuie doar exersat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *