Riesling 2016, Gogu Winery

A mon modest avis, Moldova nu se prea poate mândri cu un Riesling de excepție. Avem sclipiri, dar niciodată nu ne vom putea lua de piept cu veritabilele Rieslinguri germane sau alsaciene. Din ce-am gustat până acum, a ieșit în evidență Gitana, cu Mănăstirea Rohrbach 2014 și DAC-ul, tot cu un Riesling sec 2014 bun.

Ultima descoperire personală în acest sens este Riesling 2016 de la Gogu Winery. A făcut un vin bun Ilie Gogu și a tăcut ca partizanul până-acum!

blank

Din start vreau să spun că nu mi se pare un Riesling tipic, dar are un evident vino-ncoa’. Arome de miere de albine și mere verzi, iar, după agitare, apar pe un fundal îndepărtat și nuanțe petroliere sau niscaiva vegetații, ca roșiile verzi galbene, bunăoară.

blank

Culoare galben cristalină, cu reflexii verzui.

blank

Ce trebuie să-i dăm Caesarului, este aciditatea crocantă. Închideți această ferestruică dacă nu sunteți adeptul acidității în vin, iar cei care cred că ea este coloana vertebrală – sunt rugați să rămână.

blank

Este prima dată când a vinificat Ile Gogu Riesling și, se pare, că a scos peștele din prima. Au fost produse doar 800 de sticle dintre care mai bine de jumătate au fost vândut deja. Îl mai găsiți aici în vânzare cu 130 lei/sticla.

Eu am asociat Rieslingul cu o pasta simplă, cu sos de roșii, deși se cereau foarte tare niște moluști cu creveți alături.

blank

Ilie Gogu mai este renumit pentru Metafora, dar și pentru celebrul său Sauvignon Blanc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.