Cum să organizezi o cină gastronomică cu mai puțin de 100 lei

E super gustos, se pregătește foarte rapid și, culmea, costă mai puțin de 100 de lei (74 lei, mai exact). Da, este posibil să organizezi o cină gastronomică în așa condiții pentru două persoane. Trebuie doar iubire și câteva ingrediente simple și, desigur, să urmăriți pagina FineWine. La rețeta de astăzi, facem Spaghete cu roșii cherry, pe care le vom asocia cu un spumant extra brut Corten. Iată de ce avem nevoie:

blank

În pliculețul de la Gourmet avem un ingredient special: piper Chili uscat. Întotdeauna, am trecut pe lângă aceste borcane, speriat de prețuri și glamour, ca să-mi dau seama că amarnic greșeam. O lingură din asta (nici o treime nu am folosit la rețetă) a costat fix 3.16 lei.

blank

Iată și nota de plată totală, ca să nu credeți că frec menta:

blank

Înainte la plăcinte spaghete! Mărunțim un cățeluș de usturoi și-l trântim în ulei de măsline. Nu trebuie nici să ardă, nici crud să rămână.

blank

Când ajunge de culoarea fisticului, trântim la un loc roșiile tăiate în jumătate și câteva frunze de busuioc. Mai presurăm un picuț de piper Chili și atragem atenția: niște arome extraordinare se prind în horă!

blank

În paralel, punem și spaghetele la fiert. Mă folosesc întotdeauna de același truc: fierb pasta cu un minut mai puțin decât scrie pe cutie, ca să fie aldente. Pe spaghetti Nr5 de la Barilla, în cazul nostru, scria 9 minute, respectiv, am ținut făinoasele 8 minute pe jar. Timp în care sosul nostru este gata. După ce am scurs pasta: huștiuliuc în tigaie! Și lăsăm să se împreuneze, la foc domol, carbohidrații din spaghete cu aminoacizii din roșii. Maxim un minut, amin!

blank

Nu a fost prost omul care a zis că lucrurile geniale sunt simple. Exact ca mâncarea noastră de azi. Aparent, nimic special. Pe de altă parte, un nimic de usturoi, o frunză de busuioc și niște roșii proaspete – topite toate în ulei de măsline – pot naște orgasme culinare.

blank

Dacă tot am optat pentru o cină low budget, am asociat și un vin de vară corespunzător, un fel de „prosecco” moldovenesc – Corten extra brut.

blank

Făcut din soiul italian Glera (din care se face Prosecco), ușor, extra brut, cu arome de fructe galbene, proaspăt și echilibrat – tot ce vrei de la un asemenea vin. Extraordinară completare a unui apus de vară.

blank

PS: Am uitat să adaug parmezan răzuit peste spaghete atunci când am făcut pozele. Dacă-l aveți în arsenal, nu rușinați să-l presărați deasupra, e tare gustos!

PS: De sute de ori am fost la Fourchette Gourmet și de fiecare dată mă fascinează vinoteca de aici.

blank

Și nu doar vinoteca, totul e făcut ca la oameni. I like!

blank

O listă mai mare de rețete asociate cu vinuri, găsiți aici.

 

 

You may also like...

4 Responses

 1. blank Cristi spune:

  Andrei,
  „Carbo hidraţi” se scrie împreună – „carbohidrați”
  „a freca menta” înseamnă „a irosi timpul”, „a nu face nimic”.
  Dacă găsești de cuviință, ai putea folosi cuvintele românești care le avem de ceva timp în limbă, în locul celor străine: parmezan și spaghete.

  Mi-a plăcut articolul și rețeta sugerată, dar am o întrebare: care-s fructele galbene din spumant, că sună foarte vag, sau acolo așa e și scris?

  • Mulțumesc, Cristian, pentru aceste corectări și pentru că urmărești FineWine. La fructele galbene din spumant, m-am referit la arome de pere, dar și nuanțe discrete de pepene galben. Mai sunt și arome de pâine coaptă, când vinul este bine răcit.

 2. blank Cristian spune:

  test

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.