Premieră de zile mari: Riesling de Rhein Cru 2014 „Mănăstirea Rohrbach”

Surorile de la Vinăria Ţiganca (Gitana Winery), Iuliana şi Liliana Dulgher, au pregătit o premieră de zile mari: ediţia limitată Riesling de Rhein Cru 2014 (3 660 de sticle), cu denumirea Mănăstirea Rohrbach. Vinul încă nu a fost prezentat public la Chişinău, dar cititorii FineWine află primii noutăţile despre vinurile bune.

IMG_3214

Ce e cu această denumire? Satul Romanovca, de unde sunt podgoriile, a fost populat în 1887 de colonişti germani, care au numit localitatea Rohrbach. În 1940, nemții au fost repatriați în Germania, lăsând aici casele și agoniseala. Localitatea, ce în perioada următoare s-a numit Romănești, din 1950 a luat denumirea Romanovca. Iar Rieslingul despre care vorbim noi, este cules de pe numai 5 hectare de terroire, situat în vârful colinei, unde se afla cândva Mănăstirea Rohrbach. Fenomenal tribut adus istoriei!

IMG_3218

Vinul este semnat de un celebru vinificator italian – Nicola Tucci – care lucrează în calitate de „flying winemaker” pentru Gitana.

IMG_3217

Am aşteptat această roadă mult timp. Nicola venea în Moldova şi încerca de fiecare dată Rieslingul şi abia în 2014 a exclamat: „Asta e! Fac un vin bun, cu care mă pot mândri. Îţi semnez eticheta”, ne povesteşte Iuliana Dulgher.

IMG_3225

Riesling de Rhein – un soi german – a fost cules târziu, tocmai pe 27 noiembrie (ce coincidenţă, aniversăm chiar astăzi un an!) este îmbuteliat într-o sticlă specială, destinată anume Rieslingului. Această sticlă este o altă premieră pentru piaţa noastră, fiind importată de Gitana.

Un soi nemţesc, produs într-o localitate cu trecut german, îmbuteliat într-o sticlă corespunzătoare – cu aşa vinuri ne putem mândri.

IMG_3228

Primele sticle de Mănăstirea Rohrbach au plecat deja în Japonia, iar la Chişinău vor apărea în curând la Gitana Vin & Carne, un magazin extrem de drăguţ în centrul Capitalei.

Liliana, Iuliana – danke!

IMG_3211

 

You may also like...

4 Responses

 1. 30 decembrie 2015

  […] PS: Am mai scris anterior şi despre o altă „fortăreaţă” de la Gitana – Mănăstirea Rohrbach.  […]

 2. 9 iunie 2016

  […] să mânânci aceasta pasta ca prostu, fără un vin bun. Eu am ales unul de zile mari – Riesling Mănăstirea Rohrbach de la Vinăria Gitana. Care, ce-i drept, costă aproape de două ori cât toată mâncarea mea, dar care merită, […]

 3. 9 iunie 2016

  […] să mânânci aceasta pasta ca prostu, fără un vin bun. Eu am ales unul de zile mari – Riesling Mănăstirea Rohrbach de la Vinăria Gitana. Care, ce-i drept, costă aproape de două ori cât toată mâncarea mea, dar care merită, […]

 4. 18 iulie 2017

  […] Rieslinguri germane sau alsaciene. Din ce-am gustat până acum, a ieșit în evidență Gitana, cu Mănăstirea Rohrbach 2014 și DAC-ul, tot cu un Riesling sec 2014 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *