Cricova Pinot Noir – argint la „Effervescent du Monde”

Spumantul extra-brut Cricova «Pinot Noir», seria Blanc de Noirs, a obţinut medialia de argint la prestigioasa competiţie “Effervescent du Monde”, care s-a desfăşurat  în perioada 18–20 noiembrie, în Dijon.

1

La cea mai renumită competiţie a vinurilor efervescente au participat  mai mult de 600 de mostre de spumante –  mărturii ale diferitor stiluri de vinificație, începând cu Franța până la Lumea Nouă. În comisia de jurizare au participat peste 100 de experți, jumătate dintre aceștia provenind din afara Franței. “Pinot Noir”, seria Blanc de Noirs, este unicul vin medaliat din Republica Moldova.

2

Spumantul premiant a fost produs în 30.562 sticle, în conformitate cu metoda clasică franceză, cu fermentare secundară în sticlă și maturare cuvée pentru o perioadă de minim 3 ani. Datorită maturării, acesta se caracterizează prin aromele de brioșă și tost, textura elegantă, cremoasă, îmbinând simbiotic prospeţimea şi nuanţele de maturare. Este a treia medalie de argint pentru Cricova, după spumantul „Cuvée Prestige” în 2008 şi „Grand Vintage” (anul roadei 2007) – în 2013.

3

Spumantul premiant costă la Vinoteca wine.md 105 lei.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *