Minis Terrios lansează SB și Rose din roada 2023

Vinăria de familie Minis Terrios are motiv dublu de sărbătoare: în sfârșit au văzut lumina zilei vinurile din roada anului 2023, respectiv, Sauvignon Blanc și Rose. Două vinuri frumoase ca primăvara!

blank

Este, probabil, cel mai renumit SB de la micii producători și cel mai statornic în calitate. Ca și toate vinurile de la Minis Terrios, făcut cu „admirație pentru lucruri aparent imposibile”. Îmbuteliat manual, într-o ediție limitată de 1 300 de sticle.

Am fost și eu la îmbuteliere, iar „omul din spatele vinului”, Dan Prisăcaru, spunea așa:
„Nu aș vrea să văd fețe înăcrite aici. Dacă nu vă place munca, mai bine plecați, deoarece eu cred că îmbutelierea trebuie făcută cu voie bună, cu zâmbetul pe față, ca să fie și vinul bun!”. Și pentru a ne descreți și mai tare frunțile, ne mai și dădea să ne convingem personal de calitatea vinului.

În poza de mai jos, vinificatorul face o probă vizuală a vinului alături de tatăl său, Profesorul ASEM, Anatol Prisăcaru.

blank
blank

M-am convins deja de atâtea ori că vinurile făcute cu atitudine nu pot fi altfel decât foarte bune. Acolo unde alții scriu sec „fabricat în Moldova”, Dan adaugă „deși era aparent imposibil” sau reinterpretează cu „născut în Moldova, pentru a inspira întreaga lume”.

Un detaliu nou: dop Nomacorc 100% reciclabil.

blank
blank

Tipic Sauvignon Blanc, cu arome de citrice și fructe verzi, fluent, ușor, cu corp mediu: 12.5% vol alc., un deliciu pe vreme caldă!

blank

O altă bilă albă merge pentru rose — în această ediție, din Merlot 2023, de la Haragîș, Cantemir, acolo unde-s amplasate viile Minis Terrios. La fel, o ediție limitată de 1 300 sticle.

blank

Cu arome de cireșe și fagi, sprinten și temperamental în gust, bun cu pește și salate, dar și la un grătărel nu foarte complicat.

blank

Tare mi-aș dori să văd aceste vinuri în meniurile restaurantelor din Chișinău, măcar acelea care pretind că au listă de vinuri bune. Ar arăta respect pentru micii vinificatori, dar și, bunăoară, o atitudine pentru clienții care au bun gust.

Le găsiți cu 150 mdl în vinotecile din Chișinău și on-line pe vincuvin.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.