Un campion al calității: Rose de Purcari

Statele Unite marchează, în fiecare an, pe 9 iunie, Ziua Națională a Vinului Rose, în timp ce Europa sărbătorește pe 14 august. Mai nou, Provence-ul a declarat că va celebra rose-ul în fiecare a patra vinere din iunie, așa că disputele în privința datei sunt în toi. Până teoreticienii vor decide ce și cum marcăm, eu vă invit la lecții practice: degustăm azi unul dintre cele mai bune și cele mai vândute vinuri rose din Moldova: Rose de Purcari. Vinul sinonim cu prospețimea.

blank

Când spun că este unul din cele mai bune rose-uri din Moldova, nu dau deloc o apreciere subiectivă. De trei ani la rând, acest vin ia medalii constant la cele mai prestigioase concursuri internaționale de vin. Un Super Mario care a adunat cel puțin 11 medalii pe plan internațional în pușculița Wine of Moldova.

blank

Poftim de vă convingeți singuri:

Concursuri 2018 – Rosé de Purcari 2017

Challenge International du Vin, Bordeaux 2018  – Gold
Mondial du Rose 2018   – Gold
Concours Mondial de Bruxelles 2018 – Silver
International Wine and Spirit Competition  2018 – Bronze

Concursuri 2017 – Rosé de Purcari 2016

Challenge International du Vin, Bordeaux 2017  – Gold – Special Prix
Oenoforum Czech International Wine Competition 2017 – Gold
Decanter World Wine Awards 2017 – Silver
Black Sea Region & ExpoVin Moldova  2017 – Silver
Decanter Asia Wine Awards 2017 – Bronze

Concursuri 2016 – Rosé de Purcari 2015

International Wine Contest, Bucuresti  2016 – Gold
Decanter World Wine Awards 2016 – Bronze

blank

Sunt competiții diferite, de calibru și specializare diferită, deci hazardul este exclus. Nu am făcut o comparație cu alți competitori, dar intuiția îmi spune că acesta este de departe cel mai medaliat rose al Moldovei. E o realizare să faci o calitate înaltă, dar mai ales constantă și încă pe deasupra — în cantități industriale. Felicitări Purcari pentru această realizare, cheers!

blank

În pahar avem un vin de culoare roz delicată, cu arome fine de fructe exotice, care trec gustativ în nuanțe de coacăză și fructe de pădure. Obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Rara Neagră, de pe plantațiile proprii ale companiei, din regiunea cu Indicație Geografică Protejată „Ștefan Vodă”. Purcari face ca Wine of Moldova să fie o legendă vie.

blank

Și încă un argument, dacă ați rămas cumva indeciși: Rose de Purcari, evaluat cu 90 de puncte WineEnthusiast, este Nr1 — cel mai vândut rose din gama premium în România.

blank

Îl găsiți peste tot în vânzare, cu 120-130 lei, inclusiv on-line pe vincuvin.shop. Let’s drink pinkey!

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.