Nou: Cricova Feteasca Regală 2017

Multă lume se gândește, în primul rând, la spumante atunci când se referă la Cricova, iar eu de fiecare dată repet: producătorul merită descoperit și pentru vinurile sale seci. Compania are peste 600 de hectare de viță de vie proprii; are tehnologii de ultimă oră și, evident — specialiști calificați.

blank

Anul trecut, compania a lansat o colecție de vinuri în ediție limitată, cu accent pe soiuri locale. Am remarcat Feteasca Albă 2016, iar la Vernisajul Vinului de primăvară am gustat și ediția 2017 a acestui soi: mi s-a părut încă și mai bună! Totuși, premiera din acest an este alta: Feteasca Regală 2017.

blank

Culoarea galben-pai, cu note discrete verzui — exact ca la carte.

blank

Vinul cucerește cu un arsenal bogat de arome proaspete: mere și pere verzi, citrice, dar și nuanțe florale. Prospețime și în gust, de la aciditatea echilibrată.

blank

Cricova și-a făcut plantații proprii cu soiuri locale mai bine de zece ani în urmă, fiind printre primele în acest sens.  În zona de centru a ţării sunt situate fermele agricole Cricova şi Criuleni, iar la sud – Găvănoasa şi Luceşti. Judecând după calitatea vinurilor noi, investiția în plantațiile cu soiuri locale a fost una reușită.

blank

Feteasca Regală 2017 a fost îmbuteliată în ediție limitată, 6 500 de sticle, iar fiecare sticlă are numărul său de ordine pe contra etichetă.

blank

Vinul ar face o pereche bună la mâncăruri ușoare, aperitive, cașcavaluri sau bucate cu fructe de mare. Chiar dacă pe etichetă scrie a fi servit la +10℃… +12℃, eu vă recomand să-l răciți puțin mai mult înainte de consum: nu uitați că în pahar vinul ia repede temperatură în plus.

blank

Vinul poate fi găsit deja în magazinul de firmă al companiei (str. Alexei Şciusev 96) cu 100 de lei, iar în curând va apărea și în alte locații.

Din noutăți, compania mare are un brut Rose, iar dacă tot mergeți la Cricova după vin, nu uitați și de Crisecco: încă n-am auzit om să nu-i placă acest vin!

blank

De la Cricova, fiecare amator de vinuri bune ar mai trebui să guste măcar odată-n viață:

Amplius 2014 și Grand Vintage 2009.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *